Geçmişte Safranbolu Belediye Başkanlığı yapmış olan Mustafa Eren, Mehmet Ceylan, Nihat Cebeci ve Necdet Aksoy, AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Av. Ali Büyüközdemir’in yanında olduklarını açıklamışlardı.

Eski belediye başkanlarının açıklamaları karşısında, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP’li Acar, bu dörtlüyü ‘omurgasızlar’ olarak nitelendirdi ve açıklamasında ağır ithamlarda bulundu.

Mustafa Eren’i yolsuzluk ve hırsızlıkla, Necdet Aksoy’u Pensilvanya’dan talimat alan birisi olarak, Mehmet Ceylan ile Nihat Cebeci’yi de yandaşlarına rant elde ettirenler olarak tanımlanan basın açıklaması şöyle;

Birkaç gündür Safranbolu ‘da eski belediye başkanları bir araya gelmiş bir şer cephesi oluşturup, Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse hakkında asılsız, dayanaksız iddialarda ve yalana dayalı açıklamalarda bulunarak karalamaya çalışıyorlar. Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak bu seçimlerde yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve projelerimizi halkımızla paylaşarak, etik kurallar doğrultusunda seçim kampanyası yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Ancak gördük ki siyaseti ve seçim sürecini çirkinleştirip, siyasi çıkar elde etmeye yönelik açıklamalar karşısında susacak değiliz, gerçekleri kamuoyuna açıklayacağız.

Şimdi soruyorum bu eskimiş belediye başkanlarına;

Partimizin ilçe başkanlığını ve belediye başkan adaylığı yapmış bu zata; Söylediği yalanlar kendisine hiç yakışmıyor. Elif Köse hiç bir şey yapmadı derken, bunların gözleri görmez, kulakları duymaz olmuş. Sokaklara çıkıp gezin, halkımıza sorun 5 yıl önceki Safranbolu ile şimdiki Safranbolu aynı mı? Bu kişi dönüp kendi dönemine baksın, vaat ettiklerinin ne kadarını yapmış? Döneminde yolsuzluk veya hırsızlık soruşturması açılmış mıdır? Pensilvanya’dan icazet alarak aday olanlarla ve insanları domuz bağları ile acımasız katledenlerle birlikte olması tam bir siyasi omurgasızlıktır. Bu ülke ne çektiyse böyle omurgasızlardan çekti. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sadece kendisine ‘yazıklar olsun’ diyorum. Partimiz bu zatın ne olduğunu görmüş, 2016 yılında Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kesin ihraç cezası vererek partiden atılmıştır. Çok doğru yaptığımızı şimdi kendi duruşuyla bunu ispatlamıştır.

Diğeri ise; Safranbolu Belediyesini kendi döneminde borç batağına sokmuş, kentin bazı yerlerini parsel parsel ranta açmış ve belediyeyi kayyuma teslim ederek kaçmıştır. Şimdi gelmiş yalan, dolan ve iftiralarla bir şeyler söylüyor. Sen önce bu halka neden görevden alındın, Safranbolu’ya kayyum utancını neden yaşattın? onun hesabını ver. Ayrıca Pensilvanya’dan iznin var mı? Bunu da halkımıza açıklarsan çok iyi olur.

Aynı zihniyette olandiğerleri de;

Safranbolu da başkanlık dönemlerinde halkın dertleri değil yandaşlarının çıkarları ve rantları öncelikleri olmuştur. Liyakatsiz kişileri işe almak, kariyeri olmayanları bir yerlere atamaktan başka ne yapmışlar? Açıklasınlar.

Soruyorum;

Seçimden sonra kimler nerelere atanacak, kim hangi vaatleri aldı? Kamuoyuyla paylaşsınlar.

Gençlerimize kadınlarımıza hangi istihdam alanı açmışlar? 22 yıllık iktidarlarında bölgemize hangi yatırımı getirmişler. Bölgemizin kalkınmasına ne kadar katkı yapmışlar? Emeklimizi 10 bin lira İle geçinmeye mahkum ettiler. Halk ekmek ve ucuz et kuyruklarında sabahın erken saatlerinde soğukta, yağışta beklemeye mecbur ettiler.

Biz CHP olarak;

İşimiz Gücümüz Safranbolu diyerek yola çıktık. Kentimizde 5 yıl boyunca neler yaptık, neleri yapamadık halkımız ile paylaştık. Tüketen değil üreten, israf eden değil tasarruf eden, şeffaf katılımcı bir belediyecilik anlayışımız ile hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışı ilehalkımızın tüm kesimlerine yedisinden yetmişine dokunmaya çalıştık. Belediyenin tüm olanaklarını siyası ayırım yapmaksızın tüm halkımıza sunduk.

Biz doğru bildiğimiz yolda; Halkın parasını halka harcamaya, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile şeffaf, katılımcı, hesap verebilir ilkeler doğrultusunda halkımıza hizmet edeceğiz.

Halkımız 31 Mart ta gereken cevabı verecektir.