Safranbolu Belediyesi konsept park açılışları tüm hızı ile devam ediyor


 

20130604AW000633_01Yapımı tamamlana ve Safranbolulu vatandaşların hizmetine sunulan, içerisinde spor alanlarından, dinlenme yerlerine kadar pek çok alternatifin bulunduğu parkların açılışları devam ediyor.

Barış Mahallesi 2500 mevkiinde bunlardan birisi olan parkın açılışı; Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Barış Mahallesi Muhtarı Şahin Yavuz, çok sayıda mahalle sakininin katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşma yapan Muhtar Şahin Yavuz, Barış Mahallesi’nin tarihi evleri, yeni yerleşim alanları ve sanayi bölgesi ile Safranbolu’nun en büyük mahallelerinden birisi olduğunu, açılan parkın her yaştan insanın özgürce spor yapıp dinlenebilecekleri, çocukların daha güvenle oynayabilecekleri böylesine güzle bir parkın açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Aksoy ise, Safranbolu’nun her gün biraz daha güzelleştiğini, günden güne tüm mahallelerin ihtiyaçlarının bir bir giderildiğini söyledi. 2009 yılında mahallenin en büyük sorunlarının başında yolların geldiğini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bu mahallemizin neredeyse hiçbir yerinde yolu yoktu. Bununla birlikte sıkıntılı bir alt yapısı, yeşil alan ve park bahçe eksikliği, sitelerimizin de iskânla ilgili sorunları vardı. 2500 evlere şu günlerde baktığımızda yeni siteler, altyapısı tamamlanmış ve 5 - 10 yıl içerisinde 100 dükkânların bulunduğu gibi bir yerleşim alanı olacağı görülüyor. Bin 50 metrekare alanda hizmete giren parkımız diğer mahallelerimize yaptığımız parklarla aynıdır. Her yaştan insanımızın faydalanabileceği gerek spor aletleri, gerek dinlenme alanları gerekse çocuklarımızın oynayabilecekleri çocuk parkı ile güzle bir park olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

20130604AW000633_02Barış Mahallesi’nin bu günü ile yarınının çok farklı olacağını düşündüğünü belirten Başkan Aksoy, parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Kurdele kesiminin ardından daha önceki park açılışlarında olduğu gibi açılışa katılanlara Safranbolu Belediyesi tarafından pilav, ayran ikramı yapılırken Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy çocuklarla oyunlar oynadı, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.