Karabük Özel MY Kolejinde gizli kamera skandalını öğretmenler yargıya taşıdı.

Karabük Özel MY Kolejinin teras katında yalınızca öğretmenlerin kullanabildiği sigara odasındaki duman sensörünün içine gizlenmiş, ses ve görüntü kaydı yapan bir gizli kamera bulunduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere ve iddialara göre; Okulun teras katında uzun süredir öğretmenlerin sigara içmek için kullandığı odanın duvarındaki duman sensörünün içine monte edilmiş ve kablosu okulun güvenlik kamera sistemine bağlı gizli kamerayı bulan öğretmenlerin savcılığa şikayetçi olduğu ifade edildi.

Öğretmenler, yerinden söktükleri gizli kamerayı okul idaresine getirip, açıklama istemelerine rağmen kendilerine herhangi bir açıklama yapılmayınca, savcılığa şikayetçi oldukları belirtildi.

Murat Yıldırım Eğitim Kurumlarına bağlı olan Karabük Özel MY Kolejinde yaşanan gizli kamera skandalından sonra okulda görev yapan öğretmenler, tuvaletlerde dahil okulun her yerinde gizli kamera aradıkları iddia edildi.

Özel hayatın gizliliğini ihlalden okul yönetiminden şikayetçi olan öğretmenlerin, haklarını sonuna kadar arayacakları söylendi.

  

Editör: Haber Merkezi