Güncel

OVACIK'TA 2 KİŞİ, 270 KİŞİNİN OYUNU SATTI

MHP KARABÜK İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN “OVACIK’TA İKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MHP’YE OY VEREN 270 KİŞİNİN

Abone Ol

MHP KARABÜK İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN “OVACIK’TA İKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MHP’YE OY VEREN 270 KİŞİNİN OYUNU SATTI”


 

“BU İKİ KİŞİ OYLARINI NE KARŞILIĞINDA SATTILAR”  


 



Karabük’ün Ovacık İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un 31 Ağustos günü Milletvekili adayı olmak için istifa etmesi ile 9 kişilik Belediye Meclisi dün kendi arasında seçim yapmış ve AK Partili Meclis Üyesi Zafer Küpler Başkan seçilmişti.

6 MHP’den, 3 AK Parti’den oluşan toplam 9 kişilik Ovacık Belediye Meclisinin seçiminde, AK Parti’nin adayı Zafer Küpler 5, MHP’nin adayı Satılmış Aka 4 oy almıştı.

Oylamanın sonucunda MHP’li iki meclis üyesinin AK Parti’nin adayına oy vermesi ile MHP’li Ovacık Belediyesi, AK Parti’ye geçmiş oldu.

Ovacık’ta yaşanan bu gelişmeler ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, 2014 seçimlerinde MHP’ye oy veren yaklaşık 270 seçmenin iradesini 2 kişinin sattığını ve bu onursuzluğu o iki kişinin sürekli üzerlerinde taşıyacaklarını belirtti.

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, yaşanan süreci şöyle anlattı;

“Ovacık’ta Belediye Meclisinin, yeni Belediye Başkanını seçmesi için yapılacak olan seçimlerden 2-3 gün önce Ovacık’ın 6 MHP’li Belediye Meclis Üyesinden 5’i ile ve istifa eden eski Belediye Başkanı Mustafa Dursun’un da hazır bulunduğu bir toplantı yaptık. Toplantıya Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’yi de davet ettim, sağ olsunlar katıldı. Toplantıda her şeyi masaya yatırdık, bir rahatsızlık olup olmadığını sorduk ve kendi aralarında tam mutabakat ile Satılmış Aka’yı aday göstermek istediklerini belirttiler. Fakat seçim günü ne oldu, neler yaşandıysa 2 meclis üyemiz karşı tarafa oy verdi.”

2014 Yerel seçimlerinde ülke genelinde %62 ile en fazla oyu Ovacık’ta aldığının altını çizen MHP İl Başkanı Arslan “2014 Yerel seçimlerinde MHP Ovacık’tan 270, AKP ise 123 oy almıştı. 270 Seçmenin iradesini satan bu iki kişiye acaba neler verildi, nasıl satın aldılar. Ovacık halkı şimdi kendi iradelerini satan bu iki kişiye lanet okuyor. Kendi oylarını ne karşılığı sattıkları belli olmayan bu iki kişiyi tespit ettiğimiz takdirde de partimizden ihraç istemi ile disipline sevk edeceğiz.” Diye konuştu.

Onurlu kaybı, onursuz kazanca tercih ettiklerini de belirten Arslan “Oyunu satan iki meclis üyesine buradan yine sesleniyorum. Halkın iradesini satan bu iki kişi yaşam boyunca, bu onursuz hareketlerini üzerlerinde taşıyacaklardır.” Dedi.

MHP İl Başkanı son olarak, Ovacık Belediye Başkanlığından istifa ederek, MHP Karabük Milletvekili Aday Adayı olan Mustafa Dursun’un da bu kararına baştan bu yana katılmadığını ama tasarrufun da kendisinde olduğunu vurguladı.
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }