KARABÜK'ÜN SİYASET BÜYÜĞÜ DOĞDUĞU OVACIK'A DEVLET HASTANESİ YAPILMASI İÇİN GÖSTERDİĞİ ISRARLI ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ

OVACIK DEVLET HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

ovacık

Mehmet Ali Şahin memleketi Karabük’ün Ovacık ilçesinde “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programı kapsamında 25 öğrenciye verilen bisiklet dağıtım töreninde Ovacık Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şahin; “Uzun yıllardan beri Ovacık halkının beklediği devlet hastanesi, Sağlık Bakanlığının yatırım planına girmiş durumda.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, sağlık ocağının olduğu yeri yetersiz buldu. Yeni yer için bizden arsa talep etti. Bunun üzerine kamulaştırma işine yoğunlaşıldı. İl Genel Meclisinden çıkan karar ile birlikte sağlık ocağının yan tarafında bulunan araziye Ovacık Devlet Hastanesi yapılacak.

Şuanda devam etmekte olan yatırımlarla birlikte Ovacık 10 yataklı bir devlet hastanesine de sahip olacak. Hastanenin yatırım programına alınması hususunda mevzuatları da zorlayarak bize destek veren eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bey’e ve değerli mesai şükranlarımı sunuyorum. Ovacık’ın nüfus kriteri var. Devlet hastanesinin bir yere yapılabilmesi için o kriterlere uyması lazım. Devlet Hastanesinin kamulaştırma işlemlerini bir an önce bitirilip, ihalesinin yapılması ardından temelini de yakın bir zamanda atmayı planlıyoruz” dedi.

Hekim açıkları ile ilgilide Şahin; “Bana sık sık hastanemizin yöneticisi ‘şu bölümümüz ile ilgili doktor açığımız var. Atamalarda Karabük’ü de ihmal etmeyin, takip edin’ diye notlar gönderiyor. En geç 2 sene içerisinde de Türkiye’nin hekim sorunu, hekim açığı kalmayacak. Planlarımız bu şekilde. Tıp fakültelerinin kontenjanını da YÖK artırdı. Tıp fakültelerine daha fazla mezun vermek suretiyle 2018 sonu itibariyle Türkiye’nin hekim sorunu kalmayacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi