Güncel

ÖMER AYAR'A SEVGİ SELİ

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÖMER AYAR, SEÇİM GEZİLERİNDE SEVGİ VE İLGİ İLE KARŞILANIYOR

Abone Ol

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÖMER AYAR, SEÇİM GEZİLERİNDE SEVGİ VE İLGİ İLE KARŞILANIYOR


 

ÖMER AYAR “TEK AMACIMIZ, TEK HEDEFİMİZ BU HALKA HİZMETTİR”


 



 

AK Parti Karabük İl Eski Başkanı ve 25. Dönem Milletvekili aday adayı Ömer Ayar, seçim gezilerini, tüm hızıyla sürdürüyor.

Sırasıyla, Ovacıklılar Derneğini, Çankırılılar Derneğini, AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatını, Safranbolu Esnaf Odası Başkanlığını, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını, Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’u ekibiyle birlikte ziyaret eden AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Ömer Ayar, seçim çalışmalarının ve gezilerinin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinin de temayül yoklamasında oy kullandığını ve bu oylamaya katılan herkese teker teker teşekkür ettiğini belirten Ömer Ayar, çeşitli konular ile ilgili Karabük Net Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

"14 YIL EKİP RUHU İLE YÜRÜDÜK"

“Uzun Adam” lakabı ile yollara düşen Ömer Ayar, 14 yıl AK Parti teşkilatlarında ekip ruhu ile hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi;

“Ekip olma ruhunu kaybederseniz hiçbir şeye ulaşabilmeniz mümkün değil. Ben aktif siyaset hayatıma 2001 yılında Ak Partiyle başladım. Teşkilat ve teşkilatçılık dersini de oralardan aldım oralarda gördüm. Ekip ve ekipcilik Ak Partinin sadece il yönetimi olarak, Karabük olarak yorumlamayalım. Ankara’sını da, hükumetini de, hepsini de bir ekip olarak yorumlayalım, zaten bu ekip ve ekipcilik aşısını da bize aşılayan o zamanki genel başkanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Eğer o zamanki genel başkanımız teşkilatlar ekibi olarak bizlere gerekli kıymeti, gerekli değeri vermemiş olsaydı, bizde bu ekipçilik ruhu oturmazdı. Biz oralarda gördüğümüz örneklerle oralardan aldığımız düsturla bu ekipçiliği yaptık. Ben yaptığımız hizmetlerden bahsederken hiçbirini şahsım adına bahsetmiyorum. Bu hizmetlerin Karabük’e gelmesinde 2001 yılından itibaren bugün Karabük’te teşkilatları temsil eden arkadaşlarımıza kadar her birinin emeği ve desteği vardır. Teşkilatı söylerken sadece yönetim kurulu üyelerinden bahsetmemek gerekir. Teşkilat milletvekillerinden başlar, il yönetimi, ilçe yönetimleri, yan kollarımız, kadın kollarımız, gençlik kolları, il genel meclis üyelerimiz,  belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, yetmiyor mahalle başkanlarımız, mahalle yönetimlerimiz, köy başkanlarımız, köy yönetimlerimiz ve hatta sandık başkanlarımıza kadar. Bu sistem hepsi birbirine entegre bir şekilde işlediği için teşkilat ve teşkilatçılık mantığıyla araziye, halkın içine bu kadar aktif şekilde yayılabildiğimiz için zaten bu başarılar geliyor. Eğer biz bu teşkilat ve teşkilatçılık ruhunu kaybedersek, zaten Türkiye olarak Karabük demiyorum, Türkiye olarak bu başarıyı yakalamamız mümkün değil.

İlk 2002 seçimlerinden bu güne kadar bütün milletvekillerimiz Hasan Bilir, Ali Öğüten, Mehmet Ceylan, bir sonraki seçimlerde Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, sonrakinde Osman Kahveci ve Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin bunların hepsinin de emeği vardır. Yerel yönetimler adına bütün ilçe belediye başkanlarımız ve Karabük’te bir dönem belediye başkanlığı bizde oldu o belediye başkanımızın, İl genel meclisin büyük ağırlığı hep bizde oldu. İl genel meclis üyelerimiz ve il genel meclis başkanlarımızın hepsinin emeği vardır, hepsinden Allah razı olsun. Bunu da yaparken hiçbir zaman biz ‘BEN’ kelimesini kullanmayız, kullanmadık, kullanmayacağız ve hep ‘BİZ’ diyoruz. Çünkü biz bir bütünüz ve bütünü açtığımız zamanda bu kadar büyük bir noktaya sirayet ediyor, onun için biz teşkilat düsturu almış, teşkilat ve teşkilatçılığa çok ciddi anlamda değer veren bir mantığa sahibiz, buda hep böyle olacak.”

“AK PARTİ İKTİDARI İLE KALKINDIK”

13 Yıllık AK Parti iktidarı ile kalkınmanın içine girdiklerini belirten Ömer Ayar “Bütün ilçelerimiz şöyle bir gözlemediğimizde, işte Safranbolu’muz ayağımızın dibinde çok ciddi bir değişim ve dönüşüm içerisinde, bunun yanında hemen Yenice yerel yönetimler bize geçtikten sonra Yenicedeki havanın nasıl değiştiğini herkesten dinliyor ve görebiliyorsunuz. Birçok hizmet bahsettiğimiz hem merkezi hizmet kanalıyla gelen hizmetler, hem de yerel yönetim tarafından yapılan hizmetler ve hem de il genel meclisi köy hizmetleri tarafından yapılan hizmetler. Eskipazar dün neydi, bugün ne oldu, şehir içine bile şöyle bir girdiğinizde dünle bir kıyas ettiğinizde, aradaki farkı çok net gözlemeyebiliyorsunuz. Eflani’ye bakın, sanayileşme adına da veya yatırım adına da mesafeler kat eden ve şehircilik adına da belli mesafeler kat eden bir duruma geldi. Ufacık Eflani’mizde ne güzel otel yapılıyor. Ovacık’a da bir sürü yatırım geldi, sporcu kamp merkezi okulu gibi. Bunları üst üste koyduğumuz zaman, bunlarda ciddi hizmettir. Bugün Karagöl’e yapılan yatırım Ovacık için ciddi ve güzel bir yatırımdır. 

AK Parti hükümetlerinin döneminde ilçelerimiz ciddi mesafeler kat etmiş, ciddi hizmetler almıştır. Ama bu hizmetleri aldı, yeter mi, hizmetin sınırı yok asla yetmez. Zaten yetmeyeceği için halen bizde bu heyecan ilk gün ki gibi devam ediyor. İnsan yaşam standardının yükseltmenin sınırı asla yok, ne kadar yükseltirseniz yükseltin onun bir daha iyisi var. Bu mesafeleri kat etmek adına bu mücadelede bu kadar tecrübemizi birleştirerek tekrar hizmete devam sloganıyla yola devam etmek arzusundayız.” Diye konuşarak, sözlerine şöyle devam etti;

“KENT OLMA GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYORUZ”

“Biz il olduktan sonra elbette ki fiziki olarak bu dönüşümün gerçekleşmesi adına zamana ihtiyaç var. Bugün ciddi mesafeler kat edilmiştir, ciddi hizmetler üretilmektedir. Bir kaymakamlık formatında yapılmış bir hükümet binasını bütün kurumlar sıkıştırılmış durumdan, her kurumun kendi binasını yaparak yavaş yavaş bir açılım söz konusu. Ama bunun birden gerçekleştirilip yapılması elbette ki mümkün değil. İl olmayı, il pozisyonuna dönüşmeyi görsel olarak ta sadece kurum binalarıyla da örtüştürmek mümkün değil. Karabük’ün yerleşim nokta ve pozisyonlarını şöyle bir göz önüne alırsak,  evet Karabük’te yapılacak daha çok işimiz var. Bunlar adım adım kademe kademe yapılarak, inşallah Karabük’ün il görüntüsünü yakalaması çok yakındır. Birçok mahallemizin kentsel dönüşüme tabi tutarak, gece kondu görüntüsünden kurtulması lazım.

Kentsel dönüşümle alakalı öncelikle yapılan TOKİ projelerinden bahsedersek, Cevizkentin eski halini şöyle bir düşünecek olursak, tamamen gece kondu formatında, baraka tipi evlerden bugün orada çok modern blokların dikildiği bir yaşam merkezi oluştu. Buda yetmedi, Soğuksu TOKİ projesi o birkaç kademeli projedir. Bizim dönemimizde başlamış fakat şuandaki yerel yönetimlere nasip olmuş bir projedir. Bunun devam ettirilmesi gerektiğine inanıyorum, oraların artık yaşanabilir bir kent havasına dönüştürülmesine inanıyorum. Yine gelir seviyesi düşük insanlara yapılmış Mavişehir dediğimiz Fatih mahallesindeki TOKİ orası da nasıl bir kent havasına dönüştü, daha modern bir kent havasına dönüştü, bunun farkındayız.”

“KARABÜK’ÜN MEHMET ALİ ŞAHİN GİBİ BİR ŞANSI VAR”

Ömer Ayar açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Hepimiz biliyoruz, Karabük Kardemir’in kurulmasıyla hızlı bir gelişime maruz kalmış ve bu sebeple hızlı bir gecekondulaşmanın olduğu ender kentlerden birisidir. Bu yüzden mahallelerimiz şöyle bir gözden geçirdiğimizde birçok noktada ciddi bir gecekondulaşmanın olduğunu görüyoruz ki, Karabük’e uzunca yıllar teşkilat görevinde bulunduğumuzdan dolayı her noktayı çok iyi bilmemizden mahallelerimizin her bir sorununu çok iyi biliyoruz. İşte buralarda hükümetle beraber kentsel dönüşümlerin gerçekleşmesi gerektiğine, daha modern yaşam alanlarının oluşturulması, gece kondu görüntüsünden kurtulması gerekiyor. Karabük kent olmayı ve kent görüntüsünü bu şekilde yakalayacaktır.  Bunlar ciddi mücadeleler gerektiren konulardır. Merkezi hükümetten bunları istemesini bilmek, nereden neyi, ne zaman, ne şekilde isteyeceğini bilmek gerekiyor. Bunlarla ilgili bir koşturma, bir mücadele sürece mutlaka yaşanacaktır ki, Karabük’ün şöyle bir avantajı var; Karabük’ün bağrından yetişen Karabük’ün kendi evladı olan şuanda Genel Başkan Yardımcımız, Meclis Başkanlığı da yapmış Sayın Mehmet Ali Şahin gibi bir gerçeği var. Karabük için bulunmaz bir nimettir kendisi, kendisiyle uzun zaman görev yapma şansı bulup, beraber çalışma imkanım oldu. Bu süreç içerisinde kendisinin Karabük’ü ne kadar sevdiğini, Karabük’e ne kadar hassas yaklaştığını ve değer verdiğini bir fiil gözlemleyen en yakın çalışma arkadaşlarından birisiyim.

Bu süreçlerin hepsinde elimizdeki değerleri, böyle kıymetleri kullanıp, bunlardan yardım talep etmek bizim ana görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu güne kadar sayın başkanımız Karabük adına gelen makul hiçbir teklifi ve yardımı esirgememiş, bir fiil arkasında koşturmuş bir insandır. Şuanda Karabük Milletvekili, Karabük Milletvekili değilken dahi masasında Karabük dosyası ve burayla ilgili her türlü sorunu problemi içeren bilgi notları her zaman elinde olmuştur. Bunları üst üste koyarak bizler Türkiye’ye hizmet etmek amacıyla gelmiş, AK Parti gibi amacı, hedefi sadece hizmet etmek olan, o günkü Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu partinin kurucusu, böyle bir misyondan gelmiş şuandaki Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu aynı misyonumuzu devam ettiriyor. Böyle bir görüşün, böyle bir misyona sahip partinin yereldeki temsilcileri olarak amacımız ve hedefimiz sadece merkezi hükümetten Karabük’e ne kadar çok, ne kadar hızlı hizmet alıp, hizmet getirebiliriz olmalıdır.”

“ÜNİVERSİTE VE DUBLE YOLLAR’DA GAYRETİMİZ ÇOK”

“Karabük’ün kent olması, ciddi mesafeler kat etmesi adına elimizdeki her türlü imkan mevcuttur. Bunları yeter ki bütün dinamikleri hareketlendirerek, bir güç halinde Karabük’e hizmet getirmek adına mücadele edip samimiyet içerisinde olalım.” Diyen, Ömer Ayar açıklamalarını sürdürdü;

“Şimdi ise 42 bin öğrenciden bahsediyoruz, üniversitede bu kent olmanın, kentleşmenin bu öğrencilerle de bir örtüşmesi söz konusudur. Bu öğrenciler, bu şehre geldikleri zaman sosyal faaliyetler için veya ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı merkezlere iniyorlar. Bu kent arzu ettikleri şekilde yapılanmamışsa, o öğrenci sayısından arzu edilen verimi yakalayamıyor ve yine barınmanın bu öğrenciler adına ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu biliyoruz. Yurt konusunda, yurt işinde ne kadar gayret içerisinde olduğumuzu, ne kadar mücadele içinde olduğumuzu paylaşımlarımızdan görüyorsunuz. KYK kanalıyla yapılan yurtların yanında bugün bir sistem başlatıldı, bunun hepimiz farkındayız. Bu yurt sisteminde KYK duyuruya çıkıyor, siz ön projenizi sunuyorsunuz, anlaşıyorsanız binayı yapıyor, KYK’ya kiraya veriyorsunuz. Bu güzel sistemle Karabük’te bu yıl ciddi anlamda atılımlar oldu. Ciddi anlamda yurt yapımı ve yurtta kalacak öğrenci sayısında inşallah yükselişler olacak. İşte bütün bunlar hep mücadeleden geçiyor. Durup dururken hiçbirisi olmuyor. Devlet kanalıyla yapılan bir işte önünüze engeller, problemler, aksaklıklar çıkıyor, işte biz yerel siyasetçiler olarak bu önümüze çıkan engelleri mücadeleyle koşturmayla, gayretle biran önce aşıp, bu hizmetleri biran önce Karabük’e kavuşturmaktan geçiyor.

Yine Karabük’ün kent olabilmesi için her zaman söylediğim gibi çevre yollarına ihtiyacımız var, yapacak olduğumuz bu çevre yolları kentin merkezini rahatlatacağı gibi kentin açılımı anlamında da çok ciddi anlamlar ifade edecek. Bunun için böyle bir sistemde başlamış durumda çalışmalar devam ediyor, inşallah yakın zamanda bunlarda gerçekleşir. Karabük’ün ufku açık, çevre illere baktığımızda bizim önümüz, ufkumuz Ankara-İstanbul istikametine dönük, diğer illere dönüp te kendimizi köreltme şansımız yok. Biz o tarafı hedef tayin edip, o tarafa doğru yönlenmek zorundayız.”

“KARABÜK’E YATIRIMICILARI ÇEKTİK VE İSTİHDAMI ARTTIRDIK”

Karabük’e yatırımcıları çekmek için ve istihdamı arttırmak için uzun yıllar mücadele verdiklerini anlatan Ayar “Bugün bir Filyos projemiz aktif bir şekilde gündem de, inşallah proje gerçekleştiği zaman bundan en aktif faydalanacak olan ilin Karabük olduğuna inanıyorum. Karabük bu anlamada kendi sanayisini, ticaretini çok ciddi yükseltecek nüfusunu, kentleşmesini çok ciddi anlamda geliştirecektir. Yine bu günlerde gündemimizde Serbest Bölge Projesi olayı var. İnşallah buda gerçekleştirilirse, Karabük daha da ciddi bir atağa kalkacak ve sanayide her ne kadar organize sanayiyi doldurduk, genişleme alanına ihtiyacımız var, genişlettik diyorsak ta arzu ettiğimiz seviyede bir istihdamı yakalayamadık. Bunları yakalamak adına işte bu bahsettiğimiz projeler arka arakaya gerçekleşirse, organize sanayi adına da çok ciddi programlar, çok ciddi firmaları buraya getirecek ve buralarda yatırım yapma imkanı mümkün olacak.

Bahsettiğimiz yatırımlar ve projeler gerçekleştiğinde kentleşmeyi becerebilirsek, göç vermeyi unutun, Karabük’ün kendisini birkaç katına katlaması içten bile değil. Biz hedeflerimiz gerçekleştirdikten sonra milletvekili sayımızda otomatik olarak artacaktır. Hedef o değil de asıl olan yapılanmanın tamamlanması, sanayi olarak daha iyi istediğimiz mesafede yolunu kat etmesi ve bunun yanında arkasından bizim istediğimiz şeyler otomatik olarak gelişecek zaten.” Diye konuştu.

“14 ADAY ADAYINDA AK PARTİ’DE İSİM VE SIFAT ÖNEMLİ DEĞİLDİR”

Genel seçimler öncesi aday adayları arasında önemli olan sıfatların ve isimlerin önemli olmadığını, birlikte güç oluşturarak, AK Parti’nin zafere ulaşacağını anlatan Ömer Ayar bu konuyla ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu;

“Aday adaylığı sürecinde elbette ki daha çok iletişim halindeyiz doğal olarak. İstediğimiz, arzu ettiğimiz teveccühle karşılaşıyoruz ama neden karşılaşıyoruz, ben kendi adıma kendimi biraz farklı görüyorum, Karabük’ün her noktasına bizim daha önceden oluşmuş dostluklarımız, oluşmuş samimiyetlerimiz,  muhabbetlerimiz var. O görevi bıraktıktan sonra bu yola çıkmakla eski dostluklar, eski diyaloglar depreşiyor ve çok samimi, çok muhabbetler oluşuyor. Bu güzel bir görüntüdür ama hep şunu ifade ediyorum, biz bir yola çıktık ve gereğini yapmakla meşgulüz. Bunun sonucunun ne olduğu çok önemli değil, buna inanın çünkü ben bunu şöyle yorumluyorum; Biz sefer çıkmakla mükellefiz, zafer Allah’ın takdirdir. Biz bu güne kadar almış olduğumuz teşkilat düsturundan dolayı mücadelemizi veririz, gereğini yaparız, elimizden gelen gayreti gösteririz ve en nihayetinde Karabük’ten 14 tane aday adayı içerisinden 2 tane aday çıkar. İsminin ve şahsının zerre kadar kıymeti yok. Biz hep beraber olanca gücümüzle, kuvvetimizle bahsettiğim birlik, bütünlük, teşkilatçılık ruhundan bahsediyoruz. Karabük adına değil, AK Partinin en tepesinde bu görüş, bu duruş, bu misyon gereği o iki arkadaşımızın arkasında bir nefer olarak yerimizi alır ve Ak Partimizin 2015 genel seçimlerinden en güçlü şekilde çıkabilmesi adına payımıza her ne düşüyorsa, son damlasına, son zerresine kadar yapmak sözü veriyoruz, vermek zorundayız. Çünkü bizim siyasete başladığımız nokta belli, bugüne kadar birçok rüzgar esmesine rağmen yıkılmadan, sallanmadan duruşumuz, dik duruşumuz belli. Biz burada başladık, biz burada devam ediyoruz, sonuç her ne olursa olsun, zerre kadar kıymeti yok, önemli olan partimiz. Şahıslardan ziyade partimiz, sıfatlardan ziyade hizmetimiz diye ifade ediyorum.”

“AK PARTİ’DEKİ 14 YILLIK TEŞKİLAT MENSUBU OLARAK GÖREVİMİZDE DURUŞUMUZ AYNI OLDU”

Ömer Ayar “Ben 14 yıla yakın bu partide aralıksız teşkilat mensubu olarak görev yaptım. Yedi buçuk yılı bunun il başkanlığı olarak o ilin, o siyasi partiyle ilgili en tepedeki sorumlusu, temsilcisi olarak geçti. Bu kadar süre hizmet yapan Karabük’te bir örneği yok, hele ki iktidar partisi olarak düşündüğümüzde hiç yok. Biz o süreç içerisinde partimize zerre zarar vermesin diye yaşantımıza, duruşumuza bütün ilişkilerimize, bütün diyaloglarımıza dikkat ettik ve görevimiz bıraktıktan sonra bugün halen halkımızın içerisinde göğsümüz dik alnımız, ak bir şekilde gezebiliyoruz. Hakkımızda hamdolsun en ufak bir polemik yok, işte bu bizim siyasetten anlayışımız, siyasetteki algımız, siyasete bakış açımız, ne güzeldir, güzel bir şereftir. Bu duruşumuzu devam ettirmek arzusundayız. Bütün aday adayı arkadaşımız can kardeşimdir, dostumuzdur. Hiçbirisinin zerre miktarı alınacağı, zerre bir kelam beni üzer. Onun için ben kendi yapabileceklerimizle, artılarımızla halkın içerisinde oluyorum, hiç kimseye bir kelam dahi eleştiri getirmeyi doğru bulmuyorum, eleştirmiyorum, eleştirmekte yakışmaz diye düşünüyorum ve böylesine güzel etik bir süreç işliyor, buda bizi memnun ediyor.”

“7,5 YILLIK İL BAŞKANLIĞI HİZMETİMDE EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET ETTİM”

7,5 Yıllık AK Parti Karabük İl Başkanlığında hangi kriterlere dikkat ettiğini anlatan Ömer Ayar “Uzun yıllar bu işi yaptığımız için gelen taleplerin haddi hesabı yok, bize kırılan, gönül koyan, teşekkür eden her türlü olayla karşılaşmamız gayet doğal. Şöyle izah etmek isterim; Bir ilin il iktidar partisinin başkanı olunca, doğal olarak insanlar bir beklenti içerisinde oluyor ama her arkadaşımızın talebini arzu ve isteğini yerine getirebilmekte doğal olarak mümkün değil, öyle bir imkan yok. Buralarda şuna çok dikkat ettik, siyasetten çok Allah rızasına, eğer gelen talep bir başkasına zarar vermiyorsa, bir başkasının pozisyonunu bozmuyorsa ve o arkadaşlarımız o talebin yapılmasında liyakat sahibiyse mümkün olduğu kadar arkasında koşmaya gayret ettik. Elbette ki arkasında koşmamıza rağmen yaptığımız, yapamadığımız olmuştur. Yaptıklarımızın zerre kadar önemi yok, hakkımız helal olsun. Yapamadıklarımızdan özür diliyorum, net olarak şunu ifade ediyorum; asla kasıt yoktur asla bilerek,  arzu ederek olmamıştır imkanlar ve şartlar gereği gerçekleşmediyse, gerçekleşmemiştir. Yine en çok karşılaştığımız konu iş talebi konusuydu, bununla ilgili olarak ta mümkün olduğu kadar elimizdeki imkanları fırsatları ihtiyaç sahipleri insanlara kullanmaya gayret ettik. Bir particilikten, bir partizanlıktan daha çok insanların ihtiyaç derecesine göre hareket etmeye gayret ettik, kendimizce böyle bir doğru yol bulduk, bunu uygulamaya çalıştık. Elimizden geldiğince samimiyetle gayret içerinde olduk becerebildiklerimiz beceremediklerimiz var biz bu süreç içerisinde kendi eşimiz dostumuzu akrabamızı kayırmadık onlara ekstra bir yer, bir pozisyon gayreti içerisinde hiç olmadık.” Diye konuştu.

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ ŞÖYLE OLACAK”

Milletvekili Adaylarını belirleme sürecine de değinen Ömer Ayar, süreç ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Temayül oldu, bitti. Temayülün akabinde ayın 6’sında alt komisyon mülakatları başlayacak, buna paralel kamuoyu yoklaması, anketler yapılacak. Artık bu anketlerin iç detayını bende bilmiyorum. Bunların hepsi tamamlandıktan sonra bir ara komisyonda bu verilerin hepsi derlenip toplanacak,  orada belli bir sayıya indirilecek. Belirlenen bu sayı üst komisyona çıkacak, Başbakanın başkanlığındaki en üst komisyonda verilen veriler ışığında değerlendirmeler yapılacak, illerin milletvekili sıralamaları oluşturulacak, bununda son tarihi 7 Nisan’dır.

Aday adayları olarak kendimizi ifade etmeye, kendimizi anlatma gayret içerisindeyiz. Halkın heyecanlandığı halkın temsilcisi olma niyetinde olan insanların halka birebir kendisini ifade etmeye gayret ettiği demokrasinin hoş şeyleri bunlar. Bunlar Karabük’te güzel bir seviyede geçiyor, buda ayrı bir sevindirici güzellik taşıyor. Eh nihayetinde iki tane arkadaşımız 14’ün içinden çıkacak, hep beraber çıkan 2’liye hayırlı olsun diyeceğiz ve peşinden yürüyeceğiz.”

“GENÇLİĞİMİN EN VERİMLİ, EN HAREKETLİ DÖNEMİNİ SİYASETE HARCADIM”

Karabük Net Haber’e önemli açıklamalarını sürdüren Ömer Ayar konuşmalarını şu söylemleri ile tamamladı;

“Uzunca yıllar teşkilatlarda görev yapmak, tecrübe birikim ve donanım sahibi olmak, arkadaşlarımızın teşvikiyle, çevremizin büyüklerimizin teşvikiyle böyle bir yola soyunduk. Bu yola soyunmamızın ana hedefi yaşadığımız kente bir faydamızın dokunmasını sağlamak böyle bir gayret içerisinde olmak, bu kadar tecrübe, bu kadar iletişim boşa gitmesin istedik ve Karabük’ten milletvekili aday adayı olarak halkımızın huzuruna geldik. Hep söylüyorum, söylemekten de imtina etmeyeceğim, inanın sıfata çok değer vermiyoruz, çok kıymeti yok. Ben göreve başladığımda 34 yaşındaydım, görevi bıraktığımda 48 yaşındayım. Gençliğimizin en verimli, en hareketli dönemini siyasete harcadım. Buda ciddi bir donanım oluşturdu. O günkü Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete bakış açısı, siyaseti bir hizmet vesilesi olarak görmesi idi. Bizde aynı görüşte olan insanlar olarak kendisine inandık ve arkasında saflarda yer tuttuk, kendisiyle birlikte 14 yıl teşkilatın içerisinde koşturduk. Amacımız hedefimiz partizanca davranmak ideolojik bir şekilde siyaset etmek değil. Ana tema, ana hedef hizmet etmek insanlığa hizmet üretebilmek. Çünkü bu misyonun merkezinde insan faktörü oturuyor ve insanlığa hizmet etmenin her şeyden değerli olduğunu inancımız gereği de biliyoruz. Bizler il başkanı olarak yaptığımız bu kadar mücadeleden sonra hizmetlerimize milletvekili olarak devam edebilme imkanı yakalarsak Karabük’e Karabük yetmez, Türkiye’ye Türkiye yetmez. Bütün İslam coğrafyasına bir zerre miktarı faydamız dokunur belki ihtimali ile yola çıktık ve onun için bugün halkımızın huzurundayız.

Eğer böyle bir imkan yakalarsak, tek hedefimizin, tek amacımızın hizmet olduğunu buradan açık kapı beyan ediyorum.”

 
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }