İstanbul'da bir okul müdürünün öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından sendikalar peş peşe iş bırakma eylemi kararı alıyor.

Dün İstanbul Eyüpsultan'da özel bir okulda yaşanan olayda 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. okul müdürün İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürlmüştü. Yaşanan vahşetin ardından öğretmenlere ve eğitimcilere yapılan şiddetin önlenmesini isteyen sendikalar eylem kararı aldıklarını açıkladı. 

Eğitim Gücü Sen, Eğitim İşHürriyetçi Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Sendikaları iş bırakma eylem kararı aldıklarını ayrı ayrı açıklama yaparak duyurdular.

Eğitim Gücü Sen Sendikası, Eğitimciye şiddete hayır! diyerek "Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve yeter artık! diyoruz." dedi.

Eğitim İş Sen Sendikası'da yaptığı açıklamada; "Eğitimde şiddete karşı çıkmak için,  8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz, 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz.  Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Türk Eğitim ise, eylem planları hakkında şu açıklamayı yaptı, "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10 Mayıs Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz!"

Hürriyetçi Eğitim Sen Sendikası'da 10 Mayıs cuma günü iş bırakma eylem kararı aldıklarını duyurarak "10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde meydanlarda olalım. Şiddete dur diyelim.” dedi.

Editör: Özenay Kahriman