CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA EREN, YAPTIĞI İLK MİTİNGDE COŞTU


 

MUSTAFA EREN, İSİM VERMEDEN MHP VE AK PARTİ ADAYINI ELEŞTİRİLERİ İLE YAYLIM ATEŞİNE TUTTU


 

eren-miting


CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, Özler Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen mitingde konuştu.

Eren, “Sizin Gibi Turist Olarak Gelmedim” dedi.

CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, belediye meclis üyesi adayları, kadın kolları, gençlik kolları ve vatandaşlar Kıranköy’de bulunan seçim bürosundan başlayarak Perşembe pazarına kadar yürüdüler. Burada düzenlenen mitingde konuşan Eren, seçime 10 gün kaldığını, bu 10 günü durmadan, koşturarak, el birliği içerisinde, gönül birliği içerisinde her kapıyı çalarak, herkesin elini sıkarak, yaptıklarını anlatarak, yapacaklarını anlatarak geçireceklerini söyledi.

“Bana çamur atmaya çalışırlarsa, onlara 3-4 numara büyük gelirim.”

“Burada sadece partime, meclis üyesi arkadaşlarıma, kadın kolları ve gençlik kollarımızın gayretine işi bırakmayacağız, hep birlikte çalışacağız” diyen, Eren, “Kırılmak, gücenmek yok 30 Mart günü bu memleketi talan edenler, Safranbolu’yu talan edenlerden hesap sorma günü 30 Mart. Bizim söylediklerimizle ilgili doğru olmadığını söylüyorlar, bugüne kadar hiç yalan söylemedik, doğru olan her şeyi söyledik. Herkes kendine göre doğmamış çocuğa don biçmeye çalışıyor. Bu seçimin favorisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 30 Mart akşamı sandıktan çıkacak olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Birileri çıkmış TV’leri hayretle seyrediyoruz, ‘Mustafa Eren Safranbolu’da herkesi tanıyormuş, mahalleye gitse ismen hitap ediyormuş, o zaman o nüfus müdürü olsun’ diyorlarmış, ben bu memleketin çocuğuyum, bu memlekette doğdum, bu memlekette yaşıyorum, ben Safranbolu’ya seçim zamanı 

m.eren-21.03-4sizin gibi turist olarak gelmedim ki, doğduğumdan beri bu memleketin ekmeğini yiyorum. Çoluk çocuğum burada, evim burada, mezarımız burada olacak, 25 yıldan beri Safranbolu’ya hiç kalıcı eser yapılmamış Allah’tan korkun, bu Safranbolu’da yapılan hizmetlerin içerisinde benim birlikte görev yaptığım arkadaşlarımın gayretleri destekleri oldu. Sen beni Safranbolu’daki insanların hepsini tanımakla suçlayacaksan bu benim için onurdur, benim için şereftir. Biz hep emekten emekçiden yana olduk. Geçmişim geleceğimin teminatıdır, ben geçmişimdeki hiçbir şeyi google sitelerinden sildirmedim, ‘Mustafa Eren’ denildiği zaman onunla ilgili çıkan yazılar, konular belli, ben google’de ismimi sildirmedim, google’de hakkımda yazılan yazıları sildirmedim, bu mesajımın nereye gittiğini iyi biliyor, herkes iyi anlasın, bana çamur atmaya çalışırlarsa, bana yanlış şeyler söylemeye çalışırlarsa ben onlara 3-4 numara büyük gelirim. Söylediklerimin altından kalkamazlar, bu millet kimin ne olduğunu biliyor. Eğer Safranbolu bugün Dünya Miras Listesine girmişse o dönem birlikte mesai sarf ettiğimiz belediye meclis üyesi arkadaşlarımın gayretleriyle girmiştir” diye konuştu.

“Safranbolu Belediyesi’nin elinde Perşembe pazarıyla ilgili tapu kalmadı”

Bugüne kadar kimse için kötü bir şey söylemediğini belirten Eren, şunları söyledi;

m.eren-21.03-1“Ama bizim olmadığımız mekanlarda bileri ahkam kesmeye çalışıyor. Siz 30 Mart’ta sandığa gittiğinizde ya tanıdığınız bildiğiniz insana oy vereceksiniz, ya da hayallerinizin peşinde koşacaksınız. Biz size hep gerçekleri söylüyoruz. Safranbolu Belediyesi’nin elinde Perşembe pazarıyla ilgili tapu kalmadı. ‘Yalan’ diyorlar. Bu oturduğumuz mekan dahil şuanda belediyeden çıkmıştır. Malın sahibi Hazine’dir. Türkiye’nin birçok yerinde olan Hazine arazileri talan ediliyor. Hep eşe dosta yandaşa veriliyor. Bu şehrin en güzel yerinde olan belediyeye ait araziyi Hazine’ye devrettiler. Yarın Hazine ‘Kusura bakma kardeşim burada siz Pazar yeri falan kuramazsınız’ dediği zaman hiçbir esnafımız burada tezgah açacağım diye düşünmesin. Yarın birileri çıkacak ‘Hayır burada Pazar kurulmaya devam edecek’ diyecek, buraların sahibi sen değilsin ki, 30 Mart’tan sonra buradaki pazarın devam etmesini sağlayacak olan ben ve arkadaşlarım.”

“SAKEM, Safranbolu Belediyesi’nin Kara Kutusu”

Safranbolu Belediyesi tarafından açılan SAKEM’in kara kutu olduğunu belirten Eren, bu söylemlerinden birilerinin rahatsız olduğunu kaydetti.

Safranbolu’nun Dünya Miras Listesi’ne alınmasının kendisinin ve o dönemki belediye meclis üyesi arkadaşlarının emeği olduğunu kaydeden Eren, şöyle devam etti;

m.eren-21.03-3“Bugün Kirkille’nin köy mü, mahalle mi olduğunu bilmeyen arkadaşlar sizlerin hizmetine talip oluyor, üzülüyorum. Kirkille köy mü, mahalle mi arkadaş bilmiyor. O gittiği Kirkille’de ayağını bastığı asfaltta benim emeğim var. Eğer Düz Mahalle’den girip Gümüş’ten çıkıyorsan, eğer orada yola basıp geziyorsan, orada bizim emeğimiz var. Biz hiç hayal satmadık. Hep hemşerilerimizin yanında olduk. Eğer Sadri Artunç Caddesi’nde geziyorsan bizim emeğimiz var. Biz kimseyi ötekileştirmedik, eğer siz mevcut belediye idaresine yakınsanız izin için olmayacak hiçbir şey yok. ‘SAKEM Safranbolu Belediyesi’nin kara kutusu’ dedik, birileri rahatsız oldu. Benim ağzımdan çıkmayan bir şeyi sanki biz söylemiş gibi sağda solda yaymaya başladılar. SAKEM olması gereken bir kuruluş, burada öğretici arkadaşlarımız, kursiyer arkadaşlarımız var. Bunlara daha iyi imkan sunulmalı, burada öğreticilerimiz de kursiyerlerimizde ortaya çıkarttıkları ürünler satıldığında daha fazla pay almalılar. Ama bakın SAKEM ne yapıyor, bizim karşı çıktığımız SAKEM’in nesi? SAKEM Safranbolu Belediyesi’nin kara kutusu, SAKEM’e ayrılan para 4 milyon TL, SAKEM’in geliri sıfır. Geçen hafta Dereköy’deydik. Orada belediyenin resmi arabasıyla bir başkan vekili arkadaşımızın eşi arabanın arkasında gıda paketleri ellerinden Kur’an Kur’an’a el bastırarak oy topluyorlar. ‘ben oy vereceğim’ diyen olursa, gıda paketini veriyorlar. Bunlar dini bugüne kadar hep siyasete alet ettiler. Bunlar hep din ticareti yaparak bu günlere geldiler. Ama maskeleri düştü.”

“Safranbolu’da Devlete ait bir tek öğrenci yurdu yok. Neden?”

m.eren-21.03-2Safranbolu’da üniversite öğrencilerinin rahat etmeleri için çalışacaklarına da belirten Eren, “Buraya üniversite okumak için gelen öğrencilerimiz ev bulmakta zorlanıyorlar. Devlete ait bir tek yurt yok. 3 seneden beri Safranbolu Belediyesi’nden arsa talebinde bulunuyorlar, ‘Biz buraya yurt yapacağız, öğrenciler rahat rahat burada kalsınlar’ diye ama üç seneden beri Safranbolu Belediyesi bu talebe bir karşılık veremedi. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Safranbolu’da bir çok apartmanın altında doğalgaza geçtiği için kapıcı daireleri var, biz bütün bu kooperatif yöneticileriyle konuşarak eğer buradaki imkanları daireye dönüştürmek suretiyle öğrencilerimize kiraya vermeyi düşünüyorlarsa hiçbir ücret almadan ruhsat verip öğrencilerimizin Safranbolu’da daha fazla kalmasını sağlayacağız, bu çocuklara hepimizin sahip çıkması lazım” dedi.

Konuşmanın ardından beraberindeki kalabalık ile birlikte Kıranköy’e kadar yürüdü.

Esentepe’deki İmar düzenlemesi ile ilgili işte Danıştay Kararı;

Danıştay’ın Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy hakkında Esentepe Mahallesi’nde imar uygulaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığına soruşturma açılması yönünde karar gönderdiği iddia edildi.

CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, Esentepe Mahallesi’nde yapıldığı iddia edilen imar yolsuzluğu ile ilgili açıklamada bulundu.

Esentepe Mahallesi sakinlerinin yapılan imarla ilgili mağdur edildiğini belirten Eren, “Esentepe Mahallesi’nde yapılan imarla ilgili Danıştay Birinci Dairesi tarafından alınan karar şöyle; ‘Belediye meclisinin 08.01.2010 tarih ve 19 sayılı kararı ile Esentepe Mahallesi’nde parselasyon uygulaması yapılan ve üst ölçekli çevre düzeni planına göre yoğunluğun artırılamayacağı, m.eren-21.03kentsel yerleşik alanda kalan bölgede yeterli sosyal ve teknik alt yapı alanı ayrılmaksızın yapılaşma yoğunluğunu artırmak sureti ile mevzuata aykırı plan tadilatı yapmak, Danıştay Birinci Daire esas NO: 2012/887 Karar NO; 2012/1072 no’lu kararı ile Belediye Başkanı Necdet Aksoy hakkında soruşturma açılması için gereğinin yapılması’ yönünde karar çıkmıştır. Bu karara itiraz edilmesine rağmen itirazları kabul edilmemiştir. Yapılan imarla ilgili Danıştay’ın aldığı kararla gereğinin yapılması için İçişleri Bakanlığına ve Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Buda demek oluyor ki, ortada bir hukuk kararı var ve imarla ilgili Esentepe Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız haksızlığa uğratılmıştır” dedi.  

 

Editör: Haber Merkezi