MHP, ADAYI MUSTAFA POLAT DURSUN İLE KARABÜK'ÜN OVACIK İLÇESİNDE İDDİALI OLDUĞUNU GÖSTERDİ


 

ovacik-mhp-ana-foto


Milliyetçi Hareket Partisi Ovacık İlçesi seçim bürosu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

MHP Ovacık Belediye Başkan adayı Mustafa Dursun’a destek vermek için açılışa Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP İl ve ilçe yönetimi, partililer ve çok sayıda Ovacık halkı katıldı.

Cuma Namazı sonrası açılışı yapılan MHP seçim bürosunun açılışı öncesi bir konuşma yapan Ovacık Belediye Başkan Adayı Mustafa Dursun açılışına katılan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi;

"Çok uzaklara gitmeye gerek yok. 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri öncesi Karabük'ün Ovacık İlçesinde Nüfus neydi, bugün ise nedir? 2000'li yılların başında Ovacık İlçe Merkezi nüfusu 2 bin sınırındaydı. İlçenin köylerle birlikte nüfus sayısı ise 9 bin 500 sınırındaydı. Bugün İlçenin köy nüfusu 2 bin 800 civarındayken, ne yazık ki ilçe merkezi nüfusu tabelada göründüğü gibi 700 değil, 550 civarında olduğu söyleniyor. 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri sonrası Karabük'ün ve dolayısıyla Ovacık'ın medarı iftarı 20140307AW027830_03Mehmet Ali Şahin, iki dönem Bakanlık, bir dönemde Meclis Başkanlığı yaptı. Halen de AK Parti Genel Başkanı olarak görev yapan Şahin'in doğduğu ve büyüdüğü Ovacık'ta her geçen gün nüfus azalırken, bu duruma müdahil olmayan Mehmet Ali Şahin'in iktidar gücüne sahip olduğu 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana İlçenin ve Köylerin nüfusunda 6-7 bin civarında azalma oldu. Yani ilçe merkezi başta olmak üzere tüm 42 köyün nüfusu giderek azaldı. Son 10 yıl içinde ilçe ve köylerde nüfus her yıl 100 kişi artsaydı, bugün Ovacık İlçesinin köylerle birlikte nüfusu 11 bin civarında olması gerekiyordu. Yarın Ovacık'ın elinden İlçe nüfusu alındığında ise merkezle birlikte 43 köy başka İlçeye işleri için gitmek durumunda kalacaktır. Şimdi öncelikle Ovacık'lı hemşehrilerime soruyorum, 10 yıl önce mi Ovacık daha iyi konumdaydı, şimdi mi?"

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ise, “Adayımız Mustafa Dursun’un her zaman yanındayız. Bugünde hem ona destek vermek hem de parti seçim bürosunun açılışı için geldik. Bizleri yalnız bırakmayan ve destek veren Ovacık halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye başkanı seçilsin veya seçilmesin Mustafa Dursun’un Belediye Başkanı seçilmesi halinde her türlü desteği vereceğini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise “Belediye başkanlığı bir gönül işidir. Milliyetçi Hareket Partisindeki belediye başkanlığı anlayışı da çok farklı bir olgudur. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisinin belediye başkanlarında bugüne kadar şaibeli, insanları birbirinde ayıran, insanlara farklı muamele yapan, insanları farklı bir düşünlere sevk eden görüş tamamen ortadan kaldırılmıştır. Yalnız bulunmuş olduğu beldeye, ilçeye veya ile hizmet için yola çıkmıştır. Ovacık Belediye Başkanı adayımız Mustafa Dursun’da doğmuş olduğu memleketine hizmet etmek için buralara gelmiş, memleketinin eksikliklerini düşünmüş yapabileceklerini programlamış ve siz Ovacık halkından da destek istemeye gelmiştir. Biz Karabük’te hiçbir ilimizi birbirinden ayırmadık. Mümkün olduğu kadar bu ilçede ki arkadaşlarla diyalog içerisinde olmaya çalıştık. Etrafımızda ki ilçelere destek m-polat-drsnvermeye çalıştık. Eğer partimizin adayı Mustafa Dursun Ovacık’’ta Belediye Başkanlığını kazanırsa, ben belediye başkanlığını kazanayım veya kaybedeyim hiç önemli değil her zaman yanında olacağız. Ovacık için ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğiz. İnşallah 30 Mart tarihinde Ovacık Belediye Başkanlığı Mustafa Dursun arkadaşımıza nasip olursa tüm eksikliklerini hep beraber el birliği ile gidermeye gayret ederiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından MHP Ovacık seçim bürosunun açılışı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ve MHP Ovacık Belediye Başkan Adayı Mustafa Dursun tarafından yapıldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açılış sonrası vatandaşlarla ile bir süre sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi