5 Yıl AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı yapan Avukat Mehmet Sarı, bugün il binasında Karabük Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

“1980 yılında Safranbolu tarihi çarşı mahallelerinden Akçasu mahallesinde doğdum. İlkokulu Müze kentin gözbebeği Kalealtı ilkokulunda, liseyi Safranbolu İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. 2002 yılında okuldan mezun olduktan sonra Karabük ilinde serbest Avukat olarak mesleğime başladım. 20 yıldır, adaletin ve doğrunun yanında olmaya gayret gösterdim. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İçinizden sizden biriyim, normal bildiğiniz yurdum insanıyım.” Diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Sarı, aday adaylığı açıklama töreninde konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü.

“Babam Safranbolu'da Ak Parti kurucuları arasında siyasete başladı, onun bıraktığı yerden 2005 yılında bayrağı ben devraldım.

2005-2009 yılları arasında Safranbolu ilçe başkan yardımcılığı, 2016-2018 yılları arasında tekrar Safranbolu ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra; 2018 tarihinde Genel Merkezimizin tensipleriyle Safranbolu ilçe başkanı olarak tam 5 yıl görev yaptım.

14 Mayıs 2023 Milletvekilliği Genel Seçimleri için geçtiğimiz hafta istifamı sunarak, bir Karabüklü hemşeriniz olarak aday adayı olmaya karar verdim.

Tabii birbirinden kıymetli aday adayları var. Muhtemelen benimle birlikte başvuru sayısı bugün itibariyle 22 oldu yarın 23 ve devam edecek. Ben bu aday adaylarını rakip olarak görmüyorum, bir ağabey, bir kardeş ve yoldaş olarak görüyorum. İçlerinde çok tecrübeli olanlar var. Uzun yıllar bakan yardımcılığı yapanlar, genel merkez görevi alanlar var, bürokraside uzun yıllar görev icra edenler var, büyük şehirde parti yönetimlerinde olanlar var, il başkanlığı yapmış olanlar var.

Amma bizim partimiz gençlere çok önem veriyor, En fazla genç aday adayı bizim partimizde. Yani Z kuşağı bizde.

Ben bu seçimde deneyimleri bilgi birikimleri ve gençlikleriyle aday adaylarımızın fark yaratacağını düşünüyorum. Karabük için bu aday adaylarının şans olduğunu düşünüyorum. Tüm aday adaylarımıza da çıktıkları bu davada muvaffakiyetler diliyorum.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek; Türkiye Yüzyılı demek,

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek; Mavi Vatan demek, Kıbrıs Doğalgazları demek, Karadeniz Doğalgazının evlerimize bağlanması demek,

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek; Savunma Sanayimizin devamı demek Karabağın fethi demek, İHA demek, SİHA demek, Bayraktar demek, Akıncı demek, milli helikopter ATAK demek 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek;

Dış politikada Dünyanın arabuluculuğunu kabul ettiği tek lider demek,

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek; Terörle Mücadele Demek, Teröristlere göz açtırmamak demek,

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek; Yerli ve Milli Elektrikli Otomobilimiz TOGG demek,

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması demek; Türkiye'nin Şahlanması demek... Büyük Türkiye demek

14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinde aday gösterilmem halinde, bu zihniyete YAREN ve YOLDAŞ olacak olmaktan, Cumhurbaşkanımızın yazdığı ve yazacağı tarihe ortak olmaktan büyük onur duyacağım. Karabük için var gücümle çalışacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.

Bugün burada beni yalnız bırakmayan eşim avukat hanıma diğer avukat dostlarıma, aileme, akrabalarıma, değerli basın mensuplarına, beraber yol yürüdüğüm, görev yaptığım esnada desteklerini esirgemeyen Safranbolu İlçe yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma, Karabük il yöneticilerine, Kadın kolları başkanıma, Gençlik kolları başkanıma ve üyelerine, Mahalle Başkanlarıma Belediye meclis üyelerime, İl genel meclis başkanıma ve il genel meclis üyelerime, partimizin tüm üyelerine, sevenlerime arkadaşlarıma köy muhtarlarıma, teşekkürü bir borç bilirim.”