AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı, 22. ve 23. Dönem Karabük Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 3 Nisan günü ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Karabük’ün önemli siyaset adamı olan Ceylan, 3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılışı ile Karabük’ün kuruluşunun 86. Yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Hem sizlerin hemde tüm hemşerilerimizin 3 Nisan günü kutlu olsun. Bugün Karabük Demir Çelik Fabrikalarının ve Kardemirin kuruluşununda 86. yılını kutluyoruz. Bu fabrikanın buraya kurulmasında emeği geçen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının ruhları şad mekanları cennet olsun.

Biz bu yörenin insanları olarak o fabrikanın ekmeği suyuyla büyümüş insanlarız. Karabük Demir Çelik Fabrikaları sıradan bir fabrika değil fabrikalar kuruan fabrika ünvanını almıştır Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisidir.

Buranın adı fabrikalar kuran fabrikadır. Geçmişte çok ciddi istihdam sağladı Karabük Demir Çelik Fabrikaları 15 ila 20 bin insanımız çalışıyordu. Zaman içerisinde Karabük Demir Çelik Fabrikaları zorlanmaya başlıyordu. 1994'te kapatılma kararı alınmıştı zamann hükümeti tarafından. Karabük halkı işçisiyle, sanayicisiyle, basınıyla kenetlendi ve fabrikamıza sahip çıkacağız dedi. Bu bir direnişti. Kardemir ayağa kalmaya, yatırımlar yapmaya başladı.  Karabük'ün bugünlere gelmesinde Kardemir'in çok büyük emeği vardır.  Karabük'ümüzün ve Kardemir'imizin 86. kuruluş yılı kutlu olsun."

Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulunan Mehmet Ceylan, Ergün Başkaya’nın sorusu üzerine 3 Nisan’ın ülke genelinde Sanayi Günü ilan edilmesi için de elinden gelen mücadeleyi vereceğini belirtti ve "3 Nisan'ın ülke genelinde 'Sanayi Günü' olarak kutlanması için çıkarılması gereken kararname veya TBMM çalışmasını mutlaka yerine getireceğime dair söz veriyorum. Karabük'ün kuruluş günü olan 3 Nisan'ın resmi bir şekilde ülke genelinde 'Sanayi Günü' olarak kutlanması büyük mutluluğumuz olur." diye konuştu.