Mayıs ayında sağlık açısından oldukça faydalı olan birçok sebze ve meyve artık sofralarda yerini almaya başladı.Özellikle mevsiminde beslenmeye dikkat edenler için işte Mayıs ayında tüketilmesi gereken besinlerden bazıları;

Semizotu : Semizotu, Mayıs ayında taze olarak tüketilebilen bir sebzedir. İçeriğinde bulunan fazla askorbik asit sebebiyle serbest radikalleri indirgeyerek hastalıklara karşı bağışıklık duvarı oluşturur , sindirim sistemini güçlendirir  ve cilt hücrelerinin yeniler.

Enginar: İçerdiği diyet lifi miktarının yüksek olmasıyla sindirim sistemini çalıştırır, düzenler , fazlaca tokluk hissi sağlar ve düşük kalorili olmasıyla karaciğeri yormaz. Ayrıca içerdiği mikrobesin kaynaklarıyla karaciğeri temizler  sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

Taze Sarımsak: Sarımsak, antibakteriyel olması sebebiyle mikroorganizmaların korkulu rüyasıdır. İçerdiği vitaminlerle  bağışıklık sistemini destekler , kan basıncını düşürerek  hipertansiyonu dengeler ve kalp sağlığını korur.
 
Kuşkonmaz: İçeriğinde bulunan lif, folik asit , Caskorbik asit , K vitamini, potasyum ve antioksidanlar içerir.hücrelerin yenilenmesi ve büyümesini sağlar  ve hücre hasarını önlemeye ve bağışıklık sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur.

Bakla: Zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir.  A, B, C ve B2 vitaminleri içermesinin yanı sıra idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur.Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır.Doğal depamin kaynağıdır. Böbrek fonksiyonlarını düzenler.Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

Biberiye : Ballibabagiller familyasındandır .kozmetikten, ilaç sektörüne kadar pek çok alanda kullanılır. Biberiye antimikrobiyal, antiinflamatuar, antioksidan maddeler bakımından oldukça zengin bir bitkidir.Bu sebeple mikropları temizler ,bağışıklığı güçlendiri ve hücreler harekete geçirir. 

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç