Mart ayı İl Genel Meclis toplantılarının 1. Oturumunda 31 Mart mahalli idareler yerel seçimleriyle ilgili sözlerine başlayan Başkan Sözen; “8. Dönem İl Genel Meclisi olarak çok büyük yatırımların ve üretimlerin altına imza attık” dedi.

31 Mart Mahalli idareler yerel seçimlerinde Karabük’te Merkez dahil 6 belediye ve 1 belde belediyesi seçimlerinin gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Sözen konuşmasına şöyle devam etti;

Karabük İlimizde 9. yerel parlamentoyu kuracağız. Seçilen bu yerel meclisin sorumluluk sahası tüm İl sınırlarımızı kapsamaktadır. İl Özel İdaresinin karar organı olan köylerimizin tüm alt yapı ve üst yapılarından sorumlu olacak ve aynı zamanda şehir merkezlerindeki kamu yatırımlarından sorumlu bir meclis oluşturacağız.

8.dönem il genel meclisi olarak çok büyük yatırımların altına çok büyük üretimlerin altına imzalar attık. Artık il özel idaresi yeni hedefler koyabilen kendi kendine yeten üretim maliyetlerini düşürmüş satın almayan kiralamayan yerel hizmetlerde örnek gösterilen bir kurum haline gelmiştir. Burada 8. Dönem İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımın her birinin emeği çok büyüktür. İl özel idaresinin bu noktaya gelmesinde bu meclisin çok büyük özverisi ve çalışması gerçekleşmiştir.”

Başkan Sözen; “KÖYDES Ödenekleri ile Önemli İşler Yaptık”

Mart ayı İl Genel Meclis toplantılarında 31 Mart mahalli idareler yerel seçimleriyle ilgili açıklamalarının ardından Karabük’te son 5 yılda KÖYDES projeleri ile çok güzel hizmetler yapıldığını vurgulayan Başkan Sözen; “KÖYDES ödenekleri kapsamında 2019-2023 yıllarında toplamda 190.524,00 TL ödenek tahsil edilmiştir. Tahsis edilen bu ödeneklerle; 118 içme suyu, 97 yol 4 kanalizasyon, 3 sulama olmak üzere toplam 222 KÖYDES projesi hayata geçirilmiş olup susuz ünitemiz bulunmamaktadır. Bizler köylerde yaşayan vatandaşlarımızın her daim yanındayız. Köylerde ki sorunların giderilmesi adına ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için de her yıl olduğu gibi 2019-2023 yılları arasında da köylerimize nakdi yardım olarak 6.725,25 TL ödenek muhtarlarımız vasıtasıyla köylerimize aktarılmıştır” diye konuştu.

Başkan Sözen “Artık kendi kendine yeten bir Kurumuz”

Karabük İl Özel İdaresi’nin bölgede ve İl’de kendi kendine yeten bir kurum olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Sözen açıklamalarına şöyle devam etti; “Kendi kendine yeten bir kurum olma özelliği taşıyan Karabük İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan taş ocaklarıyla 2019-2023 yıllarında toplamda 1 milyon 315 ton malzeme üretmiş ve bu üretimi köy yollarımızın yapımında kullanarak maddi anlamda büyük kazanç elde etmiştir. Ayrıca he yıl yeni rekorlar kırarak BSK anlamında da çok güzel işler başardık. Son 5 yılda üretilen BSK miktarımız 695 bin tonu buldu. Özverili ve yoğun çalışmalar neticesinde yapılan BSK çalışmamız ise; 613 km’dir.

2019 ve sonrasında her yıl yeni rekorlar kırarak daha yüksek asfalt miktarlarına ulaşıyoruz. Hedefimiz asfaltsız hiçbir yolumuzun kalmamasıdır.” diye konuştu.

Başkan Sözen “SON 5 YILDA BÜTÇE TOPLAMI 584.000.000 TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.”

Başkan Sözen, son 5 yılda yapılan bütçe çalışmalarına da değinerek; “İl Genel Meclisi bütçe yapmakla ve yapılan bütçeyi takip etmekle mükelleftir. Son 5 yılda yapılan bütçemizde 584 milyon olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca Karabük İl Özel İdaresi sorumluluk sahasında yaptığı alt ve üst yapı çalışmalarının haricinde diğer kamu kuruluşlarına da her daim destek olduğunu ve olmaya da devam edeceğini” söyledi.

Mart ayı İl Genel Meclis toplantılarının 1. Oturumunda Başkan Sözen açıklamalarının ardından 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerimizin Ülkemize, Milletimize, İlimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, İl Genel Meclisi Üyeliğine talip olan tüm adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.