Safranbolulu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) kursiyerleri kendi bütçeleri ile aldıkları kumaşlarla depremzedeler için kıyafet dikiyor.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Emek ve Tokatlı Mahallesindeki Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM), kursiyerleri kolları Kahramanmaraş merkezli 10 ildeki depremzedeler için sıvadı.

Kursiyerler afetin yanı sıra hava şartlarının da olumsuz etkilediği deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderilmesi için kendi imkânları ile aldıkları kumaşlardan eşofman takımı, mont ve kaban gibi giyim malzemeleri dikiyor. Dikimi tamamlanan kıyafetler Hayır Çarşısı’ndan kaldırılan yardım tırıyla depremzedelere ulaştırılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Kadınlarımız her zamanki gibi destek olmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Kurslarımızda kendi imkânlarıyla, kendi bütçeleriyle aldıkları kışlık kumaşlardan deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için eşofman, kaban, mont dikmek için seferber olmuşlar. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Haberi duyan vatandaşların da kumaş desteğine başladığını kaydeden Başkan Elif Köse, "Ben bu vesile süreç boyunca elini taşın altına koyan tüm Safranbolulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. İstisnasız herkes gece gündüz demeden bir şeyler yapabilmenin derdinde idi. Zaten bizi biz yapan da zor günde birbirimize kenetlenmemiz değil mi. Bu anlamda Safranbolu her zaman ki duyarlılığı ile yine üzerine düşeni yaptı ve yapmaya da devam edecek." diye konuştu.

kursiyerlerden-anlamli-calisma-2

Editör: Haber Merkezi