Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, yılın ilk günlerinde yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler ile ilgili açıklamada bulundu.

KTSO Başkanı Çapraz, açıklamasında maddeler halinde sıraladığı çalışmalara şu ifadeler ile yer verdi;

“Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) yönetimi olarak, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Sayın Yıldıray Yıldırım, Karabük Sebzeciler Balıkçılar Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanımız Sayın Cuma Kara, Karabük Kahveciler Lokantacı Otelci Pastacı Fırıncı ve Bakkallar Odası Başkanımız Sayın Fikret Arslan ile birlikte, ortak hareket ederek bir dizi ziyaretlerde ve çalışmalarda bulunduk. Gıda grubu meclis üyelerimizin ve esnaf odalarına kayıtlı yerel esnaflarımızın talebi üzerine esnaflarımızın sorunları tespit ederek, ilgili müdürlüklere ve belediyemize müracaat ettik. Yerel esnaflarımıza sahip çıkmak adına birçok konuyu ulusal bazda da takip edeceğiz. Bizlere göstermiş oldukları anlayış ve yardımdan ötürü, Karabük valimiz Sayın Fuat Gürel Beyefendiye, Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili Beyefendiye ve ilgili tüm daire müdürlerimize teşekkür ediyoruz.

Göreve geldiğimiz zaman ilk icraatımız, yeni hizmet binamızın imkânlarını tüm üyelerimizle paylaşma kararımızdı. Binamızda bulunan toplantı ve seminer odalarımız tüm üyelerimizin kullanımına ücretsiz sunulmaktadır. Bu kapsamda bizde etkinliklerimize devam ediyoruz.

KTSO ve KOSGEB müdürlüğümüz iş birliğiyle “Kobi Gelişim Programı” ve KOSGEB destekleri hakkında imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yaptık.

KTSO ve ENERJİSA iş birliğiyle “Enerji Piyasası Bilgilendirme” toplantısı yapıldı. Toplantıda, üyelerimize serbest tüketicilik, elektrik piyasalarında fiyat oluşumu, kontrat türleri gibi ana başlıklar anlatılarak bilgi verildi.

KTSO ev sahipliğinde Kredi Garanti Fonu ile birlikte, “KGF Destekleri Bilgilendirme” toplantısı yapıldı. KGF’nin destek paketleri anlatılarak seminer sonunda üyelerimizin konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

Karabük Sanayi ve Teknoloji İşbirliği (SANTEK) kurulu toplantısına KTSO olarak katılım sağladık. Önümüzdeki yıllarda sanayi işletmelerinin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Yine önümüzdeki süreçte, gıda ürünleri imalatına yönelik bir sanayi sitesinin kurulmasının güzel olabileceği fikrini kurulun görüşüne sunduk. Gıda ürünü yapan üyelerimizin tek bir çatı altında konuşlanmasının faydalarının kurulca tartışılarak yapılacak çalışmalar belirlenecek. İlimizin sanayisi ve ekonomisinin gelişmesi, OSB’lerin gelişmesi ve daha çok üretim yapılması, yeni yatırımcı kazandırılması noktasında bizlere desteğini esirgemeyen ve bu toplantıları düzenleyen başta Sayın valimize ve sanayi il müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.

KTSO olarak, akreditasyon izleme komitemizi oluşturduk. Komite üyelerimiz ve Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Taşkın Deniz Bey’in katımlıyla sık sık bir araya gelerek odamızı daha aktif halde nasıl çalıştırabiliriz, kaliteyi nasıl arttırabiliriz, üyelerimize dönük daha fazla ne tür hizmetler sunabiliriz noktasında çalışmalarımız devam etmekte. Bununla birlikte, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim sistemi belgelendirme denetimimiz gerçekleştirildi. Üst düzey liderlik, risk ve fırsatlar yasal şartlar, teknoloji sosyal kültürel şartlar, kuruluşun kültürü, bilgisi, performansı, üye ilişkileri, üye şikâyetleri ve ele alma politikaları gibi hususlar dokümantasyon ve uygulama açısından uygunluğu incelenmiş olup, odamız denetimden başarıyla geçmiştir. Bu vesile ile denetimi gerçekleştiren TSE baş denetçimize, sistemin kalitesini sürdürmemizde destek olan akademik danışmanımıza, oda organlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum.

“3 Nisan Sanayi Günü” ilan edilmesi için bir dizi görüşmelerimiz olmuş ve yetkililerden talebimiz olmuştu. Bu konu ile ilgili bilinç oluşturmak adına girişimlerimiz devam ediyor. Tüm KARABÜK kamuoyu ve sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte bizler için çok önemli olan bu konunun takibini yaparsak inşallah yeni yılda bu hedefimize ulaşacağımızı inanıyorum.

Üzerinde önemle durduğumuz, takip ettiğimiz husus Filyos limanının kullanımı hakkındaydı. Bu konuyu biz KTSO olarak sürekli dile getireceğiz. Batı Karadeniz bölgemizin ve Orta Anadolu bölgemizin dışa açılımı Filyos limanı ve/veya orada kullandırılacak başka bir liman sayesinde olacağının altını çizmek istiyorum. TPAO tarafından yapılan gaz işleme tesisi milli bir mesele olduğu için hepimiz çok gururluyuz ve destek vermekteyiz. Diğer yandan, ayakta kalabilmek, rekabet edebilmek, ihracatımızı geliştirebilmek, istihdam yaratabilmek için de Batı Karadeniz olarak bir limana acilen ihtiyacımız var. Filyos limanı, bölgemizde ihracata çalışan ve çalışmak isteyen firmalara kullandırılması ve aynı zamanda konteyner limanı haline getirilmesi mevcut tesislerin devamlılığını sağlayacağı gibi yeni yatırımcıları da teşvik edecektir. İncelemelerimiz de gördük ki, TPAO‘nun yapmış olduğu yatırımı engellemeden, ayrı bir yoldan ulaşım sağlanarak ve limana ilave yapılarak orta vade de liman bölgemize hizmet verebilir.

Bir diğer konumuz, kurmakta olduğumuz ikinci organize sanayi bölgemizin (Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi) gelişmesine her türlü çaba ve gayreti vereceğimizi söylemiştik. EOSB yönetim kurulu ve müteşebbis heyet toplantılarına katılım sağlamaktayız. Batı Karadeniz bölgemizde LOJISTIK MERKEZ yok, serbest bölge yok, yeterli antrepo yok. Hepsini aynı anda inşa etmek, faaliyete geçirmek kolay değil, bunun farkındayız. Bir yerden başlamak adına, Sayın valimizin, vekillerimizin ve belediye başkanımızın desteğiyle, hep birlikte hareket edersek LOJİSTİK MERKEZ kurulmasını sağlayabiliriz.

Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda bana destek veren saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarıma, değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve kıymetli oda personelimize teşekkür ediyorum.”