14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri ile ilgili siyasi partiler bu hafta sonu (9 Nisan Pazar) seçim bölgelerinde milletvekili adaylarını belirleyerek, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) listeleri teslim edecekler.

Cumhuriyet Halk Partisi de Karabük’te 14 Milletvekili aday adayına sahip ve bu aday adayları arasından üç milletvekili adayını belirleyecek.   

Diğer siyasi partiler gibi CHP’de milletvekili adaylarını belirlemekte, her seçim bölgesinin şartlarına göre yöntemleri uyguluyor.

KILIÇDAROĞLU, BAŞKAN KÖSE’Yİ ARADI

CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç gün önce Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi aradığını ve Karabük’te olabilecek milletvekili adaylarının isimleri ile ilgili kendisinden görüş aldığı öğrenildi.

Elif Köse’nin partisinden Karabük Milletvekili adaylarının kimin olması yönünde Genel Başkanına kendi görüşlerini sunduğu belirtilirken, hangi isimleri söylediği noktası ise gizli tutuluyor.

CHP’de Belediye Başkanlarının görüşlerinin teşkilat görüşlerinden daha önemli tutulduğu ifade edilirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından aday belirlenmesinde belediye başkanlarının görüşlerinin ayrı bir değerlendirmeye alınacağı da konuşuluyor.

EĞİLİM YOKLAMASI İPTALMİ EDİLİYOR?

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu çeşitli seçim bölgelerinde yapıldığı gibi Karabük’te de yapılan teşkilat içi eğilim yoklamasında milletvekili adayı ismini yazan teşkilat yöneticileri, kadın ve gençlik kollarına baskı uygulandığı ile ilgili ortaya atılan şaibe iddiaları sonrası, CHP Genel Merkezine yapılan itirazların ardından eğilim yoklamasının değerlendirmeye alınmayacağı konuşuluyor.