Makine Kimya Endüstrisi (MKE) A.Ş, Petrol İş Sendikası arasında Ankara’da başlayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde, MKE Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç Emeğin Başkenti Karabük vurgusunu yaptı.

MKE Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç ile Petrol İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün katıldığı TİS görüşmelerinin ilkinde Keskinkılıç, adeta tarihi bir konuşma yaptı.

“Ben Karabüklüyüm. Biz Karabüklüler, Karabük'ü tarif ederken emeğin ve emekçinin başkenti deriz.” Diyerek adeta tarihi konuşmasına başlayan Ali Keskinkılıç, “Biz hayatımız boyunca, çocukluğumuzdan itibaren emeğe saygı kültürü ile büyüdüm, şahsım olarak. Biz bir kilo demire baktığımız vakit içindeki emeği görürüz.” İfadelerini kullandı.

“Burada çalışma arkadaşlarımızla beraber olduğumuz müddetçe şuna dikkat etmişimdir; Her çalışan arkadaşımızın emeğine saygı göstermeye, emeğinin karşılığındaki hakkını almaya özen göstermişizdir. Emeğin ve emekçinin yanında olmaya gayret göstermişimdir. Her ne kadar işveren tarafında otursak da emeğin yanında olmaya özen gösterdik.” Şeklinde sözlerini sürdüren Keskinkılıç, emek ve emekçi adına Karabük’ün ve Karabüklülüğün ne denli önemli olduğunu vurgulaması dikkatleri çekti.  

MKE Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç; “En köşe de çalışan arkadaşımızdan, en öbür uçta çalışan arkadaşımıza kadar herkesin mutlu olduğu, herkesin verimli olduğu, herkesin birlik ve beraberlik içinde olduğu, bir aile ruhunda çalıştığımız vakit biz gerçekten büyük oluruz. MKE hedeflerini büyüttü ve bir Dünya markası olma yolunda gidiyor. MKE Çalışan sayısını da hızlı arttırıyor, yeni alım süreçlerimizde başlıyor. İnşallah artık daha çok çalışanımız olacak, daha çok üreteceğiz, daha çok kazanacağız ve kazancımızda da emeğin hakkını vereceğiz. Allah hayırlı mübarek eylesin, her iki taraf içinde hayırlı olsun.” Diye konuştu.