Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kenya Dışişleri Bakanlığı Diaspora İşleri Dairesinden Boniface Munzala, Kenya Fahri Konsolosu Sinan Yılmaz, Kenya Ankara Büyükelçiliğinden Victor O. Kombo ve David Kinyua’yı Rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Terzi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti.

Ziyaret, Karabük Üniversitesi ile Kenya arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve karşılıklı olarak potansiyel ortaklık olanaklarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuklarına üniversitenin faaliyetleri, uluslararası ilişkileri ve akademik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında Kenya’nın eğitim alanına dair gelecekteki iş birliği olanakları ele alındı.

Kenya Dışişleri Bakanlığı Diaspora İşleri Dairesinden Boniface Munzala ve Kenya Fahri Konsolosu Sinan Yılmaz, Karabük Üniversitesinin uluslararası alandaki başarılarını takdir ettiklerini belirtti ve üniversite ile Kenya arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarını dile getirdi.

Kenya heyeti, ziyaretin ardından Kenyalı öğrenci etkinliğine katılarak Kenyalı öğrenciler ile bir araya geldi.

Editör: Özenay Kahriman