KBU_5794Üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve Tasarım Konstrüksiyon Öğretmenliği Bölümü 4.sınıf Mesleki Tasarım Uygulamaları dersi kapsamında 3 Boyutlu Yazıcılar Sergisi ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği 1.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu SAKEM Resim Sergisi açılışı gerçekleşti.

Sergi açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Polat, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü KABÜSEM Müdürü Mustafa Boz, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu, , Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Çetinkaya, SAKEM Resim Bölümü Öğretmeni Eda Kaba bölüm hocaları ve öğrencilerimiz katıldı.

KBU_5798Öğrencilerin tasarlayıp ürettikleri 3 Boyutlu Yazıcılar Sergisi açılışında yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Bugün benim için tarihi bir an. Dünya’da üretim teknolojileri çok hızlı bir şekilde değişiyor. Ben 3 boyutlu yazıcıları matbaanın devrimine benzetiyorum. Ülkemizde matbaa gecikmelerle gelmiştir. Şuna inanıyorum ki 3 boyutlu yazıcılarla bu teknolojiyi önceden keşfedip, ürettiğimiz teknolojileri bu alana yönelterek ülkemizin geleceği çok daha parlak olacak. Bugün Teknoloji Fakültesi 3 Boyutlu yazıcıları kendilerinin üretiyor olmasından duyduğum memnuniyeti bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu katkıları sağlayan akademisyenleri tebrik ediyorum. Buradan mezun olacak öğrencilerimizin geleceğinin çok parlak olacağına inanıyorum. Bu konu üzerinde öğrencilerimizin proje yapmaları Karabük Üniversitesi'nin gücünü gösteriyor. Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerim Çetinkaya'ya, değerli bölüm hocalarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Endüstriyel Tasarım Mühendisliği 1.sınıf SAKEM Resim Sergisi'ni de gezdik. Güzel eserler yaparak bizlere sundular. Emeği geçen hocalarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Sergide yapılan çalışmaların tek tek yerinde incelenmesinin ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi