AK Parti İl Başkanı ile CHP İl Başkanı sosyal medyaları üzerinden karşılıklı atışmalara başladılar.

Biri ‘Bukalemun gibisiniz’ derken, diğeri de ‘hodri meydan sandığa’ diyerek atışmaya başladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl başkanı Abdullah Çakır, dün 81 ilde partisinin eş zamanlı yayınladığı ‘asgari ücretten vergi kaldırılsın’ basın açıklaması yayınlamıştı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’de CHP’nin bu açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap vererek “CHP için bukalemun gibisiniz” diyerek açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkanı Altınöz’ün açıklamasına ise CHP İl Başkanı Çakır “kim haklı, kim haksız halk karar versin. Hadi sandığı getirin. Hodri meydan.” Cevabını verdi.

AK Parti İl başkanı İsmail Altınöz Facebook hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“CHP bütün illerde açıklama yapmış, her zaman ki gibi ‘yok tek adam, yok bilmem ne’, insanda biraz utanma olur. Girdiği bütün seçimlerde kaybetmesine rağmen Genel Başkanınız halen aynı koltukta oturuyor. Halkın yüzde ellisinin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanımıza laf ediyorsunuz. Sandıkta yenemediğiniz için ve halk size güvenmediği için bu hezeyanları yapıyorsunuz. Ak Parti 19 yıldır iktidarsa bu, siyaseti halka hizmet için yapmasından kaynaklanmaktadır.

Sizin genel başkanınız SGK genel müdürü iken, hastasını ziyaret eden ziyaretçiden bile para alıyordunuz. Hastane parasını ödeyemeyenin çocuğunu esir alıyordunuz.

CHP, yabancı ülke büyükelçilerden medet uman, ülkenin aleyhine hareket eden tüm yabancı mihrakların doğal müttefiki maalesef.

CHP’nin en güzel yaptığı iş yalan konuşmak ve algı oluşturmak. Biz hizmetle uğraşırken bunlar boş kalmış ve çenelerine vurmuş iyi konuşuyorlar ama boş konuşuyorlar.

Bir gün tezkereye hayır diyorsunuz, diğer gün iktidara gelirsek bir haftada Kandili yok edeceğiz diyorsunuz.

Siz ne yaptığınızın ve ne söylediğinizin farkında bile değilsiniz. Bulunduğunuz ortama ve şehre göre konuşuyorsunuz aynı bukalemun gibisiniz.”

AK Partili Altınöz’ün bu açıklamasına ise CHP İl Başkanı Abdullah Çakır vakit kaybetmeden kendi Facebook hesabından şu cevabı verdi;

“Asgari ücretten vergiler kaldırılsın. Asgari ücret hemen 3577 TL olsun açıklamamız, AKP İl Başkanını rahatsız etmiş ki, sosyal medyadan cevap vermiş. TUİK rakamlarına göre açlık sınırının 3000 TL’yi geçtiği bugünlerde asgari ücretle maaş alan 7 milyon vatandaşımızın geliri açlık sınırının altında kalmışken, asgari ücretten vergilerin kaldırılması ve asgari ücretin 3577 TL olması isteğimiz anlaşılan sizi rahatsız etmiş.

Sizlere sormak lazım; Asgari ücretle ilgili düşünceleriniz ne?

Açlık sınırının altında 1500 - 2500 TL arasında maaş alan 8 milyon emekli vatandaşımız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Söz verdiğiniz halde çıkarmadığınız 3600 ek gösterge ne olacak?

Hastanelerde muayene olmak için 15, 20 gün ultrason, MR, Endoskopi, Kolonoskopi  için aylarca sıra bekleyen vatandaşlarımızın sorunları nasıl çözülecek?

EYT bekleyen vatandaşlarımızın sorunu ne olacak?

Tarım ve hayvancılık yapan üreticimizin sorunlarını nasıl çözeceksiniz?

İşsizliği nasıl çözeceksiniz? 

2022 bütçesinde faiz ödemelerinin ne kadar para ayırdınız?

Yapılırken ‘vatandaşlarımızın cebinden 1 kuruş çıkmayacak’ dediğiniz, yap, işlet, devret modeli ile yaptığınız köprü, otoyol, Havaalanı ve Şehir Hastanelerine bütçeden ne kadar ödenek ayırdınız?

Vatandaşlarımızın alım gücü sürekli düşerken, son 10 yılda 5’li çete dediğimiz müteahhitlere kaç kez vergi affı getirdiniz ?

Madem kendinize çok güveniyorsunuz; Getirin sandığı halkımıza gidelim. Halk sandıkta kim haklı, kim haksız kararını verir.

Tabi cesaretiniz varsa…”

Editör: Haber Merkezi