Kardemir A.Ş, Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yeni atamalar yaparak şirket için icraatlarına devam ediyor.

Ülke ve Karabük yerelinde her zaman gündem olan Kardemir A.Ş, uzun bir süre sonra liyakatli atamaları ile konuşulmaya başlandı. Üretim, Finans ve Ar-Ge alanında İsmail hocanın yeni atamaları umut vaat ediyor.

KARDEMİR, AR-GE'ye Dr. Tuğrul İmer Getirildi

Tartışmalı ve eski genel müdür Hüseyin Soykan’ın atamalarından olan ve siyasal bilimler mezunu Ar-Ge (Araştırma, Geliştirme) eski müdürünün yerine, Kardemir eski genel müdürlerinden rahmetli Sencer İmer’in oğlu Dr. Tuğrul İmerin atanması, gerek şirket içi gerekse akademik camiada bir hayli beğeni topladı.

İlk bakışta babadan oğla yorumu yapılan atamanın arka planına bakıldığında, oğul İmer’in çelik sektörü ve yöneticilik tecrübesi tam da Kardemir için biçilmiş kaftan dedirtiyor. Dünyanın önde gelen çelik fabrikalarına AR-GE alanında danışmanlık yapan şirketlerin kurucusu olan Dr. İmer, Kardemir’e gelmeden önce Gazi Üniversitesi Teknoparkı Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Dr. Tuğrul İmer’in uzun bir süredir üzerinde durulan Tren tekeri ve vasıflı çelikler konusunda Kardemir’de fark oluşturması bekleniyor.

Mali İşler'in Direksiyonuna Fazlı Çiftçi

Bu başarılı atamaları unvana göre silsile halinde sıralamak zor ama edinilen bilgilere göre ilerlersek, mali işlerin direksiyonuna, Türkiye’nin en stratejik ve önemli kuruluşlarından olan Türk Hava Yolları geçmişine sahip Fazıl Çiftçi atandı.

Çiftçi’nin ise özellikle vergi alanında ülkemizin sayılı üstatları arasında olduğu belirtilmekle birlikte, finans alanında da önemli başarılarının olduğu belirtiliyor. Çiftçi’nin hemen altına, Erdemir geçmişli Finans müdürü olarak atanan Fuat Doğancı ile birlikte görülüyor ki İsmail Demir Hoca mali ve ekonomik alanda işini sağlama alıyor.

Satış Pazarlama Artık Sinan Erdoğan'a Emanet

Fabrikanın en önemli önceliklerinden olan Satış Pazarlama alanına ise üst düzey bir atama ile göreve getirilen Sinan Erdoğan’dan ise beklenti büyük. Çelik sektöründe hatırı sayılır geçmişe sahip Erdoğan’ın, şirketin çözülememiş satış sorunlarına el atması bekleniyor.

İsmail Hoca, Vekaletleri Asalete Çevirdi

Şirket içi atamalara şöyle bir bakıldığında ise geçtiğimiz hafta İsmail Hoca, 3 müdür vekilinin de hakkını teslim etti. Kritik tesislerden Enerji Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü ve Otomasyon Müdürlüğünün unvanlarını asalete çevirdi. Uzun bir süredir vekâleten görevlerini sürdüren Karabük’ün çocuklarına, asaletleri verildi.

Kardemir’in kaptanı İsmail Hocanın şirket içerisinde diğer ötelenen, hakkı yenen, görülmeyen kişilere de aynı taltifi layığı ile uygulayacağı şirket içinde inançlar tam.

Gelelim Son Büyük Atama Olan Genel Müdürlük Makamına

Ülkemizin en önemli demir çelik fabrikalarından Erdemir ile başlayan kariyerini en son dünyanın önde gelen çelik şirketi Posco’da noktalandıran Dr. Dursun Ali Yaşacan, liyakat sahibi kadroların başına getirildi.

Görevi hususunda disiplin ve özveri gibi prensiplere verdiği önem ile tanınan Genel Müdür Yaşacan’dan da beklentiler çok.

İsmail Demir Başkanla Şirket İdarecilerinde Yeni Dönem Başlamalı

Yeni genel müdür liyakatli kadroların başına geldi derken, peki ya liyakatsizler?

Yaptığı önemli atamaları ve icraatları başarılı nitelendirilen Prof. Dr. İsmail Demir bu övgülerden ziyade ciddi eleştirileri daha fazla dikkate alacaktır.

İsmail Hoca’nın uzatmadan gereğini yaptığı Ar-Ge müdürü gibi şirket içinde yer alan, yeri geldiğinde çalışanlarına zulmeden, şirket kültüründen nasibini alamamış eski genel müdür artıklarının da farkındadır?

Ailesi Karabük’ü istemedi ve kendisi de bu şehre ısınamadı diye İstanbul’a geri taşınan, ayın 25 günü İstanbul’dan doğru Kurumsal İletişim gibi önemli bir müdürlüğün uzaktan kumanda ile yürütülmesine İsmail hoca müsaade edecek mi?

Prof. Dr. İsmail Demir’in Kardemir’e harcadığı mesainin onda birini harcamayan, birilerinin vasıtası ile Kardemir’e tabiri caizse kapak atanların,

Hala ortaya ciddi şekilde bir iş koyamamış, orta seviye, vasıfsız ama nüfuslu müdürler, çalışanlara hakaret etmeyi ve hor görmeyi adeta gelenek haline getiren müdürlerin,

10 yıllık rapor yazma, liste oluşturma, jurnallik geleneğini sürdürürmüşçesine, kuyu kazma, operasyon çekme, hareketleriyle fabrikada korku salanların

Ve ‘Fabrikayı biz yönetiyoruz’ algısı oluşturanların Prof. Dr. İsmail Demir ile dönemlerinin kapanması umutla bekleniyor.