KARDEMİR A.Ş. Bu yılbaşında çalışanlarına dağıtmak için binlerce çanta ve powerbank alımı yapacak. Kardemir, Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından toplam bütçesi 15 Milyon lirayı geçen yılbaşı promosyon alım ihalesine çıkıldı ve alınacaklar arasında ise en ilginci takım elbise çantası oldu.

Kardemir’de çalışan işçi ve beyaz yakalı çalışanlar ile yönetici kadrosuna binlerce çanta ve powerbank dağıtılacak.

Yılbaşı promosyonların toplam bütçesinin 15 Milyon lirayı geçtiği öğrenildi.

Pratis net üzerinden yapılan teklif alımları, ihale şartnamesi ve muhtemel teminci firmalar ile yapılan kayıt dışı görüşme iddialarının arkasından buram buram şaibe ile rant kokuları yayılmaya başlandı.

BAKIN KARDEMİR YILBAŞI İÇİN NELER ALIYOR?

Muhtemelen beyaz yakalı personele dağıtılmak üzere tanesi ortalama 5 Bin lira olan Bin adet lap top sırt çantası alınacak ve bunların toplam bedeli 5 Milyon Lira civarında.

Yine muhtemelen işçi kadrosuna dağıtılmak üzere 3500 adet çek çekli sırt çantası alacak. Toplam bedelinin 7 ila 8 Buçuk Milyon lirayı bulması tahmin edilen bu sırt çantalarının ise ihale şartnamesindeki teknik özelliklere göre piyasada tanesi 2 ila 2 Bin 500 lira arasında satılıyor.

Çalışanlarına bu yılbaşında bol bol çanta dağıtmaya hazırlanan Kardemir, Kurumsal İletişim Müdürlüğünün alacağı en ilginç çanta modeli ise ‘Takım elbise çantası’ oluyor. Müdürler kadrosuna dağıtılması için tanesi ortalama 2 Bin 500 lirayı bulan 120 adet takım elbise çantası alınacak.

Binlerce çantanın yanında belirli bir personele dağıtılmak üzere cep telefonlarını şarj etmek için özellikli Bin 500 adet Powerbank alımı yapacak olan Kardemir, bu powerbanklara da ortalama 2 buçuk milyon lira verecek.

Bu yılbaşında bol bol herkese dağıtılsın diye de üç bin adet Mouse Pedlerinse ortalama bedeli Bir milyon lirayı buluyor.

İHALE ŞARTNAMESİ İLGİNÇ

Kardemir A.Ş, Kurumsal İletişim Müdürlüğünün 15 Milyon lirayı geçecek olan bu ürünler ile ilgili teknik şartnamede teminci olarak tek bir firmayı tercih ederken, Pratis net üzerinden teklif atan firmalardan, bu ürünlerin hepsinden geri verilmemek üzere numuneler göndermeleri de istendi.

TEKLİF ATAN FİRMALAR ARANDI MI VE YÜZDE KOMİSYON İSTENDİ Mİ?

Kardemir’in Pratis net üzerinden çıktığı bu alım ihalesine teklif atan bazı İstanbul merkezli firmaların bir kişi tarafından arandığı iddia ediliyor.

Arandığı iddia edilen bazı firmaların, kendisini arayan bu kişiyle ilgili Karabük’te ‘kim bu şahıs?’ olarak sorgulama yaptıkları öne sürülürken, arayan bu kişinin ‘ihalenin sizde kalmasını sağlayabiliriz ama yüzde 10 komisyon vermeyi kabul etmelisiniz’ dediği iddia ediliyor.

KİM BU KİŞİ..?

Firmalar, kendilerini arayan ve ihaleyi almaları karşısında komisyon istediği iddia edilen kişinin ismini de veriyorlar.

Kamu kurum çalışanı olan bu kişinin, Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş ile sürekli beraber görüldüğü ve sık sık Kardemir’e girerek ilgili müdürlükte zaman geçirdiği de konuşuluyor.