Balıklarkayası mevkisinde inşası tamamlanan 'Battı Çıktı' projesinde sorumlu olduğu yol inşası görevine 2 hafta önce başlayan karayolları ekiplerinin plansız ve programsız çalışmaları vatandaşları canından bezdirdi.

Battı çıktı projesinin alt bölümünde yer alan ve kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan yolun asfaltlama çalışmaları bitmeden şehir merkezinden Kastamonu yönüne dönen yolun çalışmalarına başlanması ulaşımda aksamalara ve Sanayi Kavşağına kadar uzanan araç konvoylarının oluşmasına neden oldu. 

Proje çalışmaları devam ederken sağ taraftan açılan tali yol ile Üniversiteye, 100.Yıl Mahallesine, Kılavuzlar Köyü, Bostanbükü ve Kastamonu istikametine ulaşım imkânı sağlanmış olması trafiği bir nebze rahatlatmıştı. Fakat Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin birkaç gün önce başladıkları alt geçitteki asfaltlama çalışmalarını bitirip yolu ulaşıma açmadan yarım bırakması ve çalışmalarını sağ bölümdeki tali yolu trafiğe kapatıp o bölgeye yoğunlaştırması vatandaşları çileden çıkardı.

"Alt geçitteki yol çalışmalarını bir an önce bitirip ulaşıma açtıktan sonra üst kısımdaki yollara başlasalardı daha iyi olmaz mıydı" diyen vatandaşlar, 15. Bölge Müdürlüğünün Ramazan ayında halka bu kadar eziyet çektirmesine anlam veremediklerini ifade ettiler.

'ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI YOL DA BİTER ÇİLE DE' DİYE SEVİNMİŞTİK

Vatandaşlarca karayolları ekipleri tarafından programsız ve plansız işler yapıldığı iddia edilirken, "kesintisiz ulaşım olacak dediler Karabük'ün girişini labirente çevirdiler. Eskisi bundan daha iyiydi. Bu ülkenin parasını çarçur ediyorlar, üstüne birde mübarek Ramazan ayında vatandaşlara çile çektiriyorlar. Alt geçitte başladığın asfaltlama çalışmasını bitirip orayı ulaşıma aç, sonra üst taraftaki yolları yap. Vatandaşa ne diye çile çektiriyorsunuz. Hem bizim paramızı çarçur ediyorsunuz hem de bize eziyet ediyorsunuz. Asfaltlama çalışmaları başladığında 'birkaç güne yol da biter çilemiz de' diye sevinmiştik ama yine yanıldık" söylemleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Haber Merkezi