Geçtiğimiz günlerde sosyal medyalarda yapılan bir paylaşım herkese “Karabük’te neler oluyor?” dedirtti.

İnstagram hesabından “Eslem” adında bir üniversite öğrencisinin “Karabük’teyim, yurdumun karşısında bir park var. (Karabük şehir parkı) balkona bir kızın ‘imdat, yeter artık’ diye bağırmasına koştum. İki kişi kızı zorla arabaya bindirip, götürdüler. O arabanın arkasından bir araba daha hareket etti.” şeklinde paylaşımı “Neler oluyor?” dedirtti herkese.

Özellikle sosyal medyalarda üniversite öğrencilerinin itiraf sayfalarında dalga dalga yayılan bu paylaşım merak uyandırdı.

Söz konusu paylaşımın altına yapılan yorumlarda ise bu eylemi yapan kişinin adının Fatih olduğu, üç çocuklu ve Kardemir’de çalıştığı gibi bilgiler öne sürüldü.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Karabük Emniyet Müdürlüğü ise Valilik Basın Müdürlüğü kanalı ile yayınladığı basın açıklamasında olayla ilgili; “Bir kadının aralarında duygusal birliktelik bulunan erkek şahıs ile 26.11.2021 tarihinde tartışarak ayrıldıkları, ikilinin ortak tanıdıkları olan şahsın 27.11.2021 tarihinde saat 00:30 sıralarında ikilinin arasını düzeltmek maksadı ile şahısları bir araya getirdiği, görüşme esnasında erkek şahsın kadını konuşmak maksadı ile kendi aracına çağırdığı, konuşma esnasında kadının ‘Yeter Artık Polisi Arayacağım’ şeklinde bağırdığı daha sonrasında kendi rızası ile arkadaşı olan şahsın aracına binerek olay yerinden ayrılıp evine gittiği tespit edilmiştir.” Denildi.

Ayrıca olayla ilgili yapılan açıklamada; “Olay ile ilgili olarak kadın alınan beyanında, kimseden davacı ve şikayetçi olmamıştır. Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğimizce resen işlem başlatılarak 6284 Sayılı Kanun kapsamında (30) gün süreyle gerekli önleyici ve koruyucu tedbir kararları alınmış olup, uygulanmaya başlanılmıştır. Şüpheli erkek şahsın Covid-19 pandemisi kapsamında karantinada bulunduğu tespit edildiğinden, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda izlemi bittikten sonra hakkında gerekli iş ve işlemler tesis edilecek olup, ayrıca şahıs hakkında karantina ihlalinden TCK 195 kapsamında tahkikat yürütülecektir.” Şeklinde bilgiler verildi.

“KARABÜK NASIL BİR YER OLDU” TARTIŞMASI BAŞLADI

Sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılan bu olay kamuoyunda tartışmalara neden olurken, genç bir kadının sokak ortasında kaçırılırcasına zorla arabaya bindirilmesi ile ilgili yorumlamalar devam ediyor.

Karabük Emniyetinin ise söz konusu kadının şikayetçi olmadığının belirtilmesi, şahıslar ile ilgili yasal takip yapılmaması yeterli bir neden olarak görülmüyor.

Ayrıca sokak ortasında bir kadının zorla arabaya bindirilmesinde ismi geçen üç çocuklu Kardemir işçisinin ise kim olduğu merak ediliyor?  

Editör: Haber Merkezi