Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, kurum bünyesinde görevlendirilmek üzere öğretim üyesi alımı yapılacağı duyuruldu. Alımı yapılacak öğretim üyelerinin hangi fakülte ve branşlarda görev yapacağı da açıklandı.

Son başvuru tarihinin 25 kasım 2022 olarak belirlendiği ilanda, Karabük Üniversitesine Öğretim Üyesi olarak toplam 15 akademik personel alınacak. 

6 Profesör, 9 Doçent olmak üzere toplam 15 öğretim üyesinin unvanlarını hangi alandan aldığı ve çalışmalarını hangi konular üzerine yapmış olmaları gerektiği de yayımlanan ilanda belirtildi.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada alım ilanıyla ilgili şu bilgilere yer verildi;

"Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelİği'nln İlgili maddeleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web sayfasında yayımlanarak yürürlüğe giren "T.C. Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Esasları" ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamış olmak koşulu ile öğretim üyesi alınacaktır.

Gerekli görülmesi halinde Rektörlükçe ilanın her aşaması iptal edilebilir.

Son başvuru tarihi ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gündür.

İlanda belirtilen kadrolardan birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Ayrıntılı bilgi www.karabuk.edu.tr web adresinde mevcuttur."