Karabük’te isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, gaz dağıtım şirketi KARGAZ DOĞAL GAZ DAĞITIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'nin kendisine aynı tüketim dönemine ait matbu ve yazılı olarak bir, SMS ile iki fatura göndererek otomatik ödeme talimatı verdiği banka hesaplarından iki kere tahsilat yaptığını iddia etti. İ. S., şirketin hatasını fark edip itiraz etmesine rağmen, günlerdir mağduriyetinin giderilmediğini söyledi.

Olay, Karabük’te yaşandı. Doğalgaz faturası için otomatik ödeme talimatı veren İ. S., Kargaz tarafından aynı döneme ait bir faturanın tanzim edildiğini ama kısa mesaj (SMS) ile iki ayrı ödeme emri gönderildiğini ve hesabından iki kere tahsilat yapıldığını fark etti. Vatandaş, 2 bin 300 liralık faturanın iki kere ödenmesiyle hesabının eksiye düştüğünü ve bankanın faiz uyguladığını belirtti.

"EKSİYE DÜŞEN HESABA BANKA FAİZ UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR"

Otomatik ödeme talimatı olduğu için banka hesabına o döneme ait kullanım bedeli olan 2 bin 300 lirayı hesapta tuttuğunu belirten İ. S., 

"iki kere fatura tanzim edilip iki defa tahsilat yapılınca hesabım eksiye düştü ve banka faiz uygulamaya başladı. Kargaz'ı arayıp durumu anlattım. Halledeceklerini söylediler ama günlerdir bir çözüm üretemediler. Bana, 'WhatsApp'tan görüşelim' diyorlar. Ben 70 yaşındayım harfleri zaten zor görüyorum derdimi yazarak nasıl anlatayım. 

Doğalgaz faturamızın ödemesini birkaç gün aksatsak hemen gazımızı keserler. Fakat fazladan tahsil ettikleri parayı nedense bir türlü iade edemiyorlar.

İki kere fatura düzenleyip iki defa tahsilat yaptıklarında fazladan tahsil ettikleri bedeli neden hemen iade etmiyorlar. Onların hatası yüzünden benden fazla para alarak bankadaki hesabımın eksiye düşmesine neden oldular ve ben şu anda bankaya faiz ödüyorum. Böyle bir vurdum duymazlık olabilir mi? Ekonomik sıkıntıların hat safhada yaşandığı bugünlerde bankalara birde faiz ödemek vatandaşa reva mı?

Hesaplarımı kontrol etmesem Kargaz hiç sesini çıkarmayacak herhalde. Hesabını detaylı kontrol edemeyen insanlar var. Onlardan da böyle çifte tahsilatlar yapıldığında yine sessiz mi kalacak?" dedi.

İ. S., Kargaz’ın kendisine yaptığı haksızlığın giderilmesini ve fazla tahsil edilen paranın banka faizi daha fazla işlemeden biran önce iade edilmesini istedi. Ayrıca, diğer vatandaşların da faturalarını ve ödemelerini yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi.