31 Yıllık İnşaat Mühendisi, Karabük Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Atılkan, Karabük’ün depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu sorguladı ve hızla tüm binalar denetimden geçmeli teklifinde bulundu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7-7,6 şiddetindeki depremin bölgemizde yaşanması halinde Karabük’te de büyük bir yıkımla karşı karşıya kalmamızın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Muzaffer Atılkan, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Adıyaman gibi illerden yapısal anlamda çok farklı olmadığımızı söyledi.

AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi olan ve Ankara İl Özel İdare’den emekli, 31 yıllık inşaat mühendisi Muzaffer Atılkan, Karabük Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeminin deprem olması gerektiğini belirtti.

Atılkan, Karabük’teki depreme dayanıklı olmayan binaların tespiti için acil bir çalışma başlatılmasını da önemle vurguladı.  

Muzaffer Atılkan; “İlk Belediye Meclis toplantımızda birinci gündemimiz deprem olmalıdır.

İlimiz Kuzey Anadolu fay hattına çok yakın bir bölgededir ve bundan 79 yıl önce, 1944 yılına Gerede -Çerkes hattının büyük bir deprem ürettiği unutulmamalıdır

Öncelikle 2018 yılı yönetmeliğinden önce yapılan yapılardan başlamak üzere, Karabük'teki mevcut yapı stoğumuzda, depreme dayanıklı olmayan binaların tespiti için acilen bir çalışma başlatmalıyız.

Hızlı tespit yöntemiyle kamu kuruluşlarında çalışan, özel sektörde çalışan ve gönüllü olarak çalışacak jeoloji, jeofizik, geoteknik, makine ve inşaat mühendislerinden oluşan bir teknik ekiple kısa sürede bu çalışma tamamlanabilir.” Açıklamasında bulundu.

31 Yıllık deneyimli inşaat mühendisi Muzaffer Atılkan’ın bu uyarısı ne kadar dikkate alınacak ve başta Belediye olmak üzere, Valilik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile diğer ilgili kurumlar nasıl bir çalışma başlatacak?

deprem-haritasi

Editör: Ergün Başkaya