AK Parti Karabük İl başkanı Av. İsmail Altınöz, Karabük’te devam eden projelerle ilgili Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın sorularını cevaplandıran AK Parti İl Başkanı Altınöz, devam eden Kardemir Kavşak Projesini, ihalesi gerçekleştirilen ve Kent meydanına yapılacak olan Millet Bahçesini, Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Araç Çayı Rekreasyon projesi ve İnşaatı başlayacak olan Tapu İl Müdürlüğü binası ile ilgili bilgiler verdi.

Kardemir Kavşak Projesi Trafiği Çok Rahatlatacak

Karabük’ün çehresinin güzelleşerek, değişeceğini ifade eden İl Başkanı Altınöz, yakında bitecek olan kavşak projesinin trafiği çok rahatlatacağını ifade ederek, şu açıklamaları yaptı;

“Kavşak projesini yakinen takip ediyoruz ama çalışma ortamının ne kadar zor olduğunu Karabük'teki kamuoyu da her gün içinden geçtiğinden yakından görüyor çok rahat bir çalışma ortamı yok. Çünkü şehrin bütün trafiği oradan akıyor, ondan dolayı işler biraz yavaş yürüyor ama artık ete kemiğe büründü.

İlk baştaki eleştirilerin yok olduğunu, çok aza indiğini net bir şekilde ifade edebilirim. İlk başta sadece bir yol genişletmesi gibi algı oluşturmaya çalıştı birileri. Sadece Karabük halkından araç kullanırken hem trafik işaretlerine hem de trafik kurallarına uymalarını istiyorum. Köprü bitti, 3 ila 5 güne tamamen bitmiş olur. Oradaki kavşağın düzenlenmesi kendim gittim baktım, bitmek üzere fazla bir şey kalmadı. İnşallah bittiği zaman da eski karmaşık durumdan, modern güzel bir görünüm kazanacak. Karabük'ümüze hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Millet Bahçesini, Kent Meydanına Yapılacak

“Daha önce millet bahçesiyle ilgili Milletvekillerimizle birlikte Devlet Demir Yolları arazisi içerisindeki yer ile ilgili bir çalışma olmuştu. Tabi Devlet Demir Yollarıyla işi yürütmek gerçekten zor, şartları ağır.” Diyerek açıklamalarına devam eden AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, “Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız gelmeden önce Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi arayıp, ‘Başkanım millet bahçesi konusunda sizde destek olun, bunu kent meydanına yapalım, bizde sana belediye olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından her türlü yardımcı oluruz. Sende bu konuda ısrarcı olma, millet bahçesini kent meydanına yapalım.’ Dedik. O da anlayışla karşıladı ve bir gün sonra Bakan Murat Kurum geldiği zaman düğmeye basıldı ve çok hızlı bir şekilde mesafe katedildi.

Belki insanlara kolay gelebilir ama orda kent meydanı olarak kullanılan yerin mülkiyeti Kardemir'e aiti ve şu an oranın mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçti. Onun devlete maliyeti 200 ila 300 Milyona yakın bir maliyeti var, mülkiyetle ilgili. Hem belediyemize kazanç getirecek hem iş yerleri belediyemize kazandırılacak, onun karşılığında da Kartaltepe'deki yeri Belediye Başkanımız Toki'ye verecek. Karşılığında millet bahçesindeki iş yerleri Karabük Belediyesine ait olacak.

Cami yeri hep tartışıldı durdu, adliyenin önündeki yere değil şehir merkezindeki çeşmenin olduğu yere dernek vasıtasıyla bizde her türlü destek olacağız. Karabük halkının desteğiyle oraya çok güzel bir cami kazandırılacak. İçerisinde yürüyüş yolları, spor alanı, bisiklet yoluyla eski anıtın orayı da kapsar şekilde çok güzel bir görünüme kazanacak. Artık insanlar Karabük'e girdiği zaman direk Safranbolu'ya dönüp gitmeyecek. Karabük merkezde de bir şeyler var deyip, inşallah merkezimizi de canlandıracağız.

Millet Bahçesiyle birlikte Kardemir'de sosyal alanlarda ciddi bir şekilde restorasyon çalışmalarına girdi. Yenişehir bölgesindeki alanda hem mühendisler kulübü hem havuzlu bahçe ve sinemasıyla alt tarafında millet bahçesiyle Karabük'ün görünümü ve çevresi değişecek inşallah.” Diye konuştu.

Araç Çayı Rekreasyon Projesi ile Şehir Merkezinin Çehresi Değişecek

3-4 Km’lik Araç Çayı rekreasyon projesini üç kısma böldüklerini, en önemli bölüm olan şehir merkezindeki bölgenin hemen başlayacağını belirten Altınöz, proje hakkında şu bilgileri verdi;

“Araç çayı rekreasyon projesiyle ilgili aslında Köprübaşı camisinden başlayıp, Bostanbükü’nün oraya kadar uzayan yaklaşık 3-4 km'lik geniş bir alanı kapsayan bir projemiz vardı. Bu projenin maliyeti çok yüksek olduğu için hem strateji başkanından hem bakanlıktan bu işi yapabilmek zor gözüküyordu. Milletvekillerimizle görüşüp, taktik bir şey geliştirelim dedik. Biz bunu 3'e bölelim ve Karabük içinde en önemli kısım olan şehir merkezi kısmına öncelik vererek, bu işi yapalım dedik. İşin başında DSİ Genel Müdürümüzle bir görüşme yaptık, önceki dönem Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin Başkanımıza da rica etmiştik, o da destek oldu. O dönemki Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye mecliste bir ziyaret gerçekleştirdik, teknik arkadaşlarımızla burada bir çalışma yaptık, Araç çayının şu anki mevcut halinin fotoğraflarını sayın Bakanımıza gösterdik.

Özellikle Bakanımıza net ifade ettiğim şey şu oldu; Biz yıllardır çayın yanından geçerken, insanlar suya bakarken rahatlar, ferahlar ama biz kafamızı çevirdiğimizde başka şeyler görüyorduk ve her seçim döneminde birileri bir projeyi yapar seçim bittiği zaman rafa kalkar. Bu Araç çayı ile ilgili kararlı durduk, üzerinde durduk ve araç çayının rekreasyonunu 3'e bölmenin de rahatlığıyla hallettik. 3'e bölmeyle yapılan şu anki kısmın maliyeti 77 Buçuk milyon yani 80 Milyonluk bir maliyeti var ve burası Karabük'ün merkezini, çehresini değiştirecek. Artık insanlar çevresindeki yeni kazanılan alanlarla birlikte, çay bahçeleriyle, çoluk çocuğuyla orda vakit geçirebilecek, güzel bir görünüme kazandıracağız.

Balık pazarının yan tarafından da suyu 1 buçuk metre yükselterek, arkaya doğru bir gölet şeklini vererek çok güzel bir görünüme kavuşturacağız. Araç çayı projesinin içerisine çok güzel bir şey koydurduk, oda şu anki Valiliğin karşısına bir köprü inşaatı fora kazıkları çakıldı. İnsanlar Kardemir’den vardiya çıkışlarında, Ankara'dan geldiği zaman, bayramlarda iki tane kavşağa girmeden hemen Öğlebeli sanayisinden girip, Valiliğin oradan köprüden geçerek, Safranbolu'ya, Beş bin evlere, 100. yıla geçebilecek. Buda kavşak projesinin yükünü hafifletecek, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda trafiğe nefes katacak güzel bir proje.

Karabük değişiyor, Karabük güzelleşiyor, inşallah bunda sonra millet bahçesiyle, araç çayı rekreasyon çalışmasıyla, kavşak projesiyle Karabük'ün göbekteki görüntüsü Karabük'ün içerisine doğru sirayet edecek. Hem özel mülkiyeti olan bina sakinleri bu güzelliğe katkı verip, belediyemizin katkılarıyla inşallah belediyemizde bu konuda çalışma yapacak. Hürriyet caddesini güzelleştirdi, bundan sonraki yapılacak şeylerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın her türlü Karabük Belediyesine destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.”

Tapu Müdürlüğü Binasının İnşaatına Başlanacak

AK Parti İl Başkanı Altınöz, açıklamasının sonunda yapılacak olan Tapu Müdürlüğü binasının inşaatı ile ilgili de şu bilgileri verdi;

“Namal Kavşağın karşısında havuz gibi duran temel alanında şansızlık oldu. İki kere ihale bedel artışlarından dolayı iş feshedildi. Oradaki Tapu Müdürlüğü binasının da 23 Ocak’ta ihalesi var onu da il başkanlığı toplantısında gündeme getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız harekete geçti, Toki aracılığı ile ihaleye çıkacak.

Oradan geçerken değişik duygular beslediğimiz görüntüden hepimiz kurtulacağız. En yakın zamanda Tapu İl Müdürlüğü binasının inşaatı başlayacak.”