Son günlerde Ege ve Akdeniz bölgesinde çıkan orman yangınları ile ilgili verilen büyük mücadele adeta milli bir mücadeleye döndü.

Karabük Belediyesi de orman yangınlarının en büyüğü yaşanan Muğla, Marmaris’e 5 adet 16 ve 18’er tonluk su tankerleri gönderdi.

Ormanlık alanların içinde yangın söndürme çalışmasında önemli rol oynayan arazözlere su takviyesi taşımak için Marmaris’e gönderilen su tankerleri ve orman yangınları ile ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Şimdi tartışmamız gereken orman yangınları ile yapılan mücadeledeki eksiklikler, orman işletme müdürlüğünün aksaklıkları falan değil. Önce ormanlarımızda çıkan yangınları el birliği ile söndürelim, ondan sonra nerede ne eksik yapıldı tartışılır. Ormanlarımızda çıkan yangınlara karşı verilen mücadele bir milli mücadeledir.” Dedi.

Marmaris’e gönderilen tankerler ile ilgili imkanlar doğrultusunda 5 su tankerinin gönderildiğini belirten Başkan Vergili, bölgede çıkabilecek ufak çaplı yangınlara karşıda belirli oranda su tankerini ellerinde tuttuklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi