Güncel

KAN MERKEZİ'NDEN REKTÖR UYSAL'A PLAKET

Abone Ol
Karabük Kan Merkezi tarafından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a plaket verildi.

Karabük Kan Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci, Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı Dinçer Karagöz, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kızılay Öğrenci Kulübü Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan ile birlikte kulüp üyeleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nilüfer Zengin, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.

Makamda gerçekleşen ziyarette kan bağışının önemini vurgulayan Karabük Kan Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci, “Toplumsal bilincin oluşturulmasında üniversiteler gerçekten çok önemli bir konumdadır ve Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş olduğumuz kan bağışı kampanyasının ehemmiyeti aynı zamanda da topluma faydası tarif edilemez. Karabük Üniversitesi bu kampanya içerisinde yer almamış olsaydı Karabük ili kan bağışı konusunda şüphesiz ki sınıfta kalırdı. Hedef 25 projesi çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Genç Nesil Kan Verir’ kampanyasına Karabük Üniversitesi öğrencileri bu yıl geçen yıla göre çok daha fazla destek vererek kan bağışında bulundular. Tabi burada Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın desteğini de unutmamak gerekir. Ben rektörümüzü bu konudaki hassasiyeti için tebrik ediyor, gençlerimize örnek teşkil ettiği için de kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Misafirlerine bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, “Kan bağışında bulunurken vermiş olduğum kanın bir başkasının hayatı için çok önemli olduğunu düşünerek bu amaca hizmet ettiğim için çok mutlu oluyorum. Bir başkasını düşünerek vermiş olduğumuz kan belki yarım saat sonra bizim için ya da sevdiklerimiz için gerekli olabilir. Bu bağlamda rektöründen idari personeline, akademisyeninden öğrencisine kadar biz Karabük Üniversitesi olarak ve düzenli kan vererek toplumsal bilinci oluşturmaya gayret ediyoruz. Kendini düşünen, sevdiklerini düşünen kısacası insanı seven herkes kan vermelidir. Ben bir kez daha belirtmek isterim ki Karabük Üniversitesi Rektörü olarak sosyal sorumluluğu ilke edinmiş olan öğrencilerimizle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kızılay Kan Bağış Merkezi ile KBÜ Kızılay Öğrenci Kulübü işbirliği içerisinde; üniversite kampüs alanında geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleştirilen genç nesilde kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı ve düzenli, gönüllü kan bağışçısı kazanımını hedefleyen Hedef 25 Projesi çerçevesinde “Genç Nesil Kan Verir” kampanyasına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere öğrenciler, akademik ve idari personelin vermiş olduğu büyük destekten dolayı Karabük Kan Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a plaket takdim etti.

Ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Hedef 25 Projesi çerçevesinde “Genç Nesil Kan Verir” kampanyasında vermiş oldukları desteklerden dolayı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kızılay Öğrenci Kulübü öğrencilerine teşekkür sertifikası takdim ederek başarılarının devamını diledi.
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }