Karabük'te bir kişi, bankadan 100 bin lira kredi çekerek kendisini dolandırmak isteyenlere göndermek üzereyken devreye giren Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyonu (KAAN Uygulaması) sayesinde kurtuldu. 

İl merkezinde yaşayan İlhan E., telefonla kendisini arayan ve "polis" olduklarını söyleyen kişilere talep ettikleri 100 bin lirayı gönderebilmek için özel bir banka şubesine geldi.

Bankadan 100 bin lira kredi talep eden İlhan E'nin hal ve hareketlerinden dolandırılacağını anlayan bankanın özel güvenlik görevlisi, KAAN Uygulaması ile konuyu polise bildirdi.

Ekipler, İlhan E'nin kimlik bilgilerini ve eşkalini sistem üzerinden temin edilerek bankada tertibat aldı. 

Polis, İlhan E'yi bankadan çektiği 100 bin lirayı dolandırıcılara göndermek üzereyken durdurdu.

Memur arkadaş şüphelendi

Dolandırılmaktan son anda kurtulan İlhan E., gazetecilere, arayan şahısların kendilerini polis olarak tanıttığını, hesabına şüpheli şahısların erişim sağladıklarını, adına hat çıkarıldığını, bunları yakalamak için kendisine elinde bulunan paraları göndermesi gerektiğini söylediklerini anlattı. 

Polislere ve güvenlik görevlisine teşekkür eden İlhan E., "Ben 100 bin lira kredi çektim. Parayı yatırırken memur arkadaş şüphelendi, sonra komiser arkadaş geldi el koydu." dedi.

Bankanın özel güvenlik görevlisi Volkan Dereli de vatandaşın tedirgin hareketlerinden ve sürekli telefona görüşmesinden şüphelendiğini ve KAAN Uygulaması eğitimi aldığı için durumu bu uygulama ile emniyete bildirdiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi