İYİ Parti Karabük İl Başkanlığında bugün düzenlenen basın toplantısı ile milletvekili adayları basın aracılığı ile tanıtımı yapıldı.

İYİ Parti’nin Karabük 1. Sıra Milletvekili Adayı Kübra Dursun, 2. Sıra Adayı İsmail Yalav ve 3. Sıra Adayı Ozan Canyurt kalabalık bir partili gurubu ile il başkanlığında birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Recep Yılmaz, ilk açılış konuşmasını yaptı ve “Bu günkü toplantımızın amacı 28. Dönem Milletvekilleri adaylarımızı tanıtmak. 14 tane birbirinden değerli aday adayı arkadaşımız vardı, 3 tanesi Karabük'te çıkacağı için milletvekili adaylarımız belirlendi. Bize aday adaylığı sürecinde medeni cesareti gösteren tüm aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

İl Başkanı Yılmaz, “Eskipazar ilçemizin hastane problemini çözeceğiz. Mermer'deki kavşak problemini çözeceğiz. Hadrianapolis kazı alanını daha farklı turizm alanına geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Yenice ilçemizin bölünmüş yol problemini çözeceğiz. Orman köylülerimizin sıkıntı ve problemleri mutlaka çözülecek. Ovacık ilçemizdeki antik kenti faaliyete geçirmek anlamında girişimlerde bulunacağız. Cuma yanında alt ve üst geçit yapılmadı, orada can kayıpları yaşandı bu problemde çözülecek. İktidar olduğumuzda bütün bu sorunların çözüleceğini ve bunlardan sonuç alınacağına yürekten inanıyorum.” Açıklamalarını yaptı ve sözü 1. Sıra Adayı Kübra Dursun’a verdi.

“Çok uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyorduk. İl Başkanımızın dediği gibi Karabük'ün problemlerini biliyoruz, ancak bugün aday adaylığından değil, Karabük'te Karabüklü olarak 1. sıra milletvekili adayıyım.” Sözleri ile konuşmasına başlayan İYİ Parti Karabük 1. Sıra Milletvekili Adayı Kübra Dursun, konuşmasına şu ifadeler ile devam etti;

“Genç bir kadın olarak 28 yaşında bütün donanımlarımı sağlamış, eğitimlerimi almış, 6 yıldır aktif siyasette olan, partimin birçok kademesinde görev almış, Türkiye'yi Genel Başkanımla köy köy 2 kere gezmiş, Karabük'ün her mahallesine, her sokağına bütün ilçelerine girmiş, bugüne kadar gelen bu süreçte son bir yıldır bölge milletvekillerimize mecliste görev alan milletvekillerimize Karabük'ün problemlerini ilettim. Daha o dönemde burayla ilgili çalışmalarımıza başladık ama bundan sonrasında da Karabüklü hemşehrilerim bizlere iyi parti ailesine teveccüh gösterirseniz, Allah izin verirse, ben Cumhuriyet kentinin ilk kadın milletvekili olacağıma inanıyorum. Karabük'ü asla sahipsiz bırakmayacağımın burada size sözünü veriyorum. Hangi projeleri seslendireceğim, hangi projeleri dile getireceğim, sizlerin neleri istediğini, birçoğunu biliyorum. En büyük problemimiz bu ülkede adalet ve liyakat. Adalet ve liyakat olmayan bir ülkedeyiz. Karabük için de bu aynı şekilde geçerli adalet ve liyakat maalesef yok.

Kurulamayan fabrikalarından, yapılamayan birçok problemden ben burada yaptıracağımın sözünü veriyorum. İYİ Partinin iktidarında iktidar milletvekilleri olarak nasıl işler yapılır, nasıl projeler çıkartılır bunu sizlere gösteriyor olacağım.”

İYİ Parti Karabük 2. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Yalav ise “Karabük'ün sorunlarını birinci sıra adayımız Kübra Hanım dile getirdi. Biz birlik ve beraberlik içinde 3 arkadaş burada başarıya koşturacağız. Biz burada 1 tane milletvekili alacağız, 2'yide almak için elimizden geleni yapacağız. Hep birlikte beraber çalışacağız. Ülkemizi bu ucube sistemden hep birlikte beraber kurtaracağız.” Diye konuştu.

Karabük’te bir süredir dikkatleri üzerine çeken ve 3. Sıra adayı olan Ozan Canyurt yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Gönüllerde edinilen makamın üstünde bir makam ve mevki yoktur. Allah bu bedene bu canı nasip ettiği sürece benim hayalim, benim umudum bir İzzet Baysal, bir Necmettin Şeyhoğlu olabilmek. Siyaset bir amaç değil, araçtır. Makamın ya da sıfatın bir önemi yok, gücümüz neye yeterse biz bugün bunu yapabilmek için karşınızdayız. Umuyorum Cumhurbaşkanlığıyla beraber güçlendirilmiş parlamenter sistemle de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'de Başbakan olarak bu ülkeyi hak ettiği şekilde yönetir.”

Editör: Ergün Başkaya