Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sn. Ferhat Sarıçam, İŞKUR un 78. Kuruluş Yıldönümünü kutladı.

Sarıçam yaptığı açıklamada,

“Kötü gün dostu İŞKUR, 1946 yılından bu zamana dek, çağımızın gerekli kıldığı değişim sürecine de ayak uydurarak, hem iş arayan hem de işveren vatandaşlarımızın, yaşam mücadelesine destek olmaya devam ediyor.  

İş arayanlarla işverenlerimizin buluşma noktası olan Kurumumuzun amacı, kapımızdan içeri giren her bir vatandaşımıza nitelikli danışmanlık ile en kaliteli hizmeti sunarak, doğru  yönlendirmeyle iş ve işlemleri çözüme kavuşturmaktır.

Kurumunuzda görev yapan iş ve meslek danışmanlarımız marifetiyle iş arayanlarımıza destek işverenlerimize güven öğrencilerimize ve gençlerimize rehberlik hizmetlerimize destek olmaya devam ediyoruz. 

İş gücü piyasasının ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda işbaşı eğitim programlarımızla istihdamlarına katkı sunduğumuz gençlerimizin teorik bilgilerinin yanı sıra pratik bilgilerini de artırarak, mesleki nitelik ve tecrübe kazanmalarına vesile oluyoruz.

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan gerekli prim ve gün sayısını taşıyan her bir vatandaşımızın işsizlik ödeneği ile zor zamanlarında yanında oluyoruz. 

İş gücü piyasası araştırmaları kapsamında sahada yapmış olduğumuz anket çalışmalarımızla iş gücü ve  istihdam politikalarının oluşmasına katkı sunuyoruz.

 Öğrenen  ve öğreten bir kurum olarak hizmet içi eğitimler düzenliyor bilgimize bilgi, tecrübemize tecrübeye katıyoruz. 

Toplumun her bir kesimi ile irtibat halinde olan kurumumuz, ilimizin sosyoekonomik gelişimi için “doğru işe doğru kişiyi yerleştirme prensibi ve hassasiyeti” ile çalışarak istihdamın korunması ve artırılmasına katkı sunmaya devam edecektir.

Ben bu vesile ile Kurumumuzun 78. kuruluş yıldönümünü kutluyor, özveriyle çalışan bütün mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. “ dedi.