Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Kışla Köyünde aylardır internet bağlanmasını bekleyen öğrenciler online derslere katılamadıklarından seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ovacık'ın en büyük köyü olan ve eski adıyla Kışlapazarı olarak bilinen Kışla Köyünün Merkez Mahallesinde aylardır internet bağlantısı bulunmadığından dolayı öğrenciler sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyorlar.

Kışla Merkez Mahallesinde yaşayan Hasan Par, sosyal medyadan kendisi ve çocukları aylardır internet bağlanmadığından bir video çekerek mağduriyetlerini anlatmaya çalıştılar. 

4 Mahalleden oluşan, 170 haneli Kışla Köyünde yaz aylarında nüfus Bin 500, kış aylarında ise 200 civarında bulunuyor. Ovacık'ın en büyük köyü olan Kışla Köyü Muhtarı Sıtkı Par "4-5 aydır köyümüzün Merkez Mahallesinde oturan vatandaşlarımız internet talebi bir türlü karşılanamadı. İnternet kablolarını taşıyan direklerin yer yer devrildiğini ve internet bağlantısında sıkıntı yaşadığımızı Valiliğimize bir yazı ile bildirmiştim ve Türk Telekom'dan bir ekip 3 ay önce geldi. İnternet olmayan mahallemizde 8 haneye yakın ev abone oldu ama 7-8 aydır internet bir türlü bağlanmadı. Başta uzaktan eğitim gören çocuklarımız çok mağdur." diye konuştu.

Uzaktan eğitim gören Hasan Par'ın çocukları ve kendisi ise çektiği videoda, tüm müracaatları yaptıkları halde 8 aydır internet bağlatamadıklarını, çocuklarının uzaktan eğitimde mağduriyet yaşadıklarını anlattı.

Derslere katılamayan Par'ın çocukları ise arkadaşları gibi internet üzerinden uzaktan eğitim göremediklerini belirterek "derslere hiç katılamıyoruz, öğretmenin verdiği dersleri yapamıyoruz." şeklinde mağduriyetlerini dile getirdiler.

Öte yandan, Ovacık'ın Kışla Köyündeki intrente mağduriyeti ile ilgili AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş'in konuya el attığı ve mağduriyetin en kısa sürede giderileceği öğrenildi.