Karabük Belediye Meclisi ilk toplantısını önümüzdeki Pazartesi günü (8 Nisan) saat 15.30’da gerçekleştirecek.

Encümen ve Komisyon üyeliklerinin seçimlerinin de yapılacağı Belediye Meclis toplantısı öncesinde AK Parti grubu bugün toplandı.

İmar, Plan Bütçe, Denetim Komisyon üyelikleri ve Katip Üyeliği ile Meclis Başkan Vekillerinin seçileceği meclis toplantısında ayrıca, Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) üyelikleri de seçilecek. Bununla birlikte Çiftçi Malları Koruma Komisyonu ve Gayri Menkul Satış Komisyonu ile Karabük Belediyesi Etik Kurulu Üyeleri de seçimlerle belirlenecek.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında ise atama ile olacak iki başkan yardımcısının belirlenmesi ve gündeme gelmesi beklenmiyor.

AK Parti içinde şimdi yoğun bir şekilde görev alma yarışı başladı. En önemlisi olan iki başkan yardımcılığında isimler her geçen gün çoğalıyor. İki Başkan Yardımcılığında İrfan Topçu, Nevzat Türkkan, Mehmet Uzun, Samet Yalçın Sarıtaş ve Murat Karagül isimlerinin yanı sıra Fatih Ustaoğlu, Begüm Cefakar ve Kazım Çamlı’nın da isimleri geçmeye başladı.

Öte yandan Karabük Beeldiye Meclisinde AK Parti 16, MHP, 7, YRP 6 ve CHP 2 sandalyeye sahip.