Prof. Dr. İlber Ortaylı Hürriyet gazetesinde yazdığı 17 Mart 2024 tarihli köşe yazısında yerel seçimleri kaleme aldı. Ortaylı köşesinde, Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Elif Köse ile ilgili,

’Safranbolu en azından turizmin getirdiği çirkinleştirmelerden kurtuldu. Halk belediye başkanını hep yanında görüyor. CHP’li Elif Köse iyi bir başkandır, yine aday” diye yazdı. 

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 17 Mart 2024 tarihli Hürriyet Gazetesi ‘İlber Hoca’yla Pazar Buluşması’ köşesinde seçimleri kaleme aldı. Yerel seçimlerde mevcut Başkan ve adayları konu alan Ortaylı yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gibi önemli isimlerin yanında Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP belediye başkan adayı Elif Köse'yi kaleme aldığı yazının görselinde en ön sıraya koyan Ortaylı Başkan Köse’ye övgüler yağdırdı. Tarihçi ve akademisyen kimliğiyle tanınan Ortaylı, Köse'nin yönetimindeki Safranbolu'nun kültürel mirasını koruma ve yaşatma çabalarını takdirle karşıladı. Hürriyet gazetesindeki yazısında Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Elif Köse'nin kentin tarihi dokusunu koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Ortaylı, Safranbolu'nun tarihî zenginliklerinin gelecek nesillere aktarılması için gösterdiği çabanın önemine dikkat çekti.

Ortaylı Hürriyet gazetesindeki yazısında şu ifadelere yer verdi; “Safranbolu en azından turizmin getirdiği çirkinleştirmelerden kurtuldu. Halk belediye başkanını hep yanında görüyor. CHP’li Elif Köse iyi bir başkandır, yine aday.”

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ise Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Hürriyet gazetesindeki köşe yazısına ithafen şu cümleleri kullandı; “İl ve ilçelerde belediye başkanları ve adaylarının çalışmalarını değerlendiren Ortaylı halkla iç içe olduğumu ve görevimi yerine getirdiğimi vurguladı.

Kendim ve ekibimin adına Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya teşekkür ediyor, İlber Hoca gibi bir cevher tarafından onore edilmekten mutluluk duyuyorum.”

11-11