Kamu kurumlarının birkaç yıl önce bankalarla yaptığı maaş promosyon anlaşmaları, artan yüksek enflasyon karşısında çok düşük rakamlar haline geldi.

Birçok kamu kurumunun, bankalarla yeni yaptıkları maaş promosyon anlaşmaları 25-30 Bin liraları bulmaya başladı.

Çeşitli illerdeki kamu kurumları da daha önceki birkaç yıl içinde promosyonlarla ilgili bankalarla yaptıkları anlaşmaları tek taraflı fesih etmeler başladı.

Karabük’te de bünyesinde 350’ye yakın çalışanın bulunduğu İl Özel İdaresi bir yıl önce, 3 yıllığına yaptığı 5 Bin lira civarındaki promosyon anlaşmasını süresi dolmadan tek taraflı iptal etti ve başka bir banka ile yeni bir maaş promosyon anlaşması yaptı.

Karabük İl Özel İdaresi kişi başı 22 Bin 750 liraya yaptığı 40 aylık anlaşma, diğer kamu kurumlarına da örnek olması bekleniyor.

SAĞLIK VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPACAK?

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, Kasım 2019’da 5 yıllığına kişi başı 6 Bin 875 lira anlaşma yapmıştı.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Şubat 2020’de yine 5 yıllığına kişi başı 4 Bin 992 lira anlaşma yapmıştı.

Bünyelerinde en fazla çalışan bulunan bu iki kamu kurumu ise şimdi Karabük İl Özel İdaresi gibi geçmiş yıllarda yaptığı maaş promosyon anlaşmalarını bankalarla tek taraflı fesih ederek, yeni bir anlaşma yapacak mı?

Bu kurumlarda çalışan yüzlerce sağlık çalışanı ve öğretmenler, eski anlaşmaların iptal edilerek yüksek rakamlara yeni bir anlaşmanın yapılmasını kurum idarecilerinden sabırsızlıkla bekliyor.

Editör: Haber Merkezi