Karabük İl Özel İdare bünyesine, sel bölgesinde çalıştırılmak üzere 4 aylığına Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 200 işçi alımı yapılacak.

Alımların mülakatsız ve noter kurasıyla yapılacağı işçi alımı ile ilgili başvurular İŞKUR Karabük İl Müdürlüğüne yapılacak ve son başvuru yarın. (23.08.2022)

Karabük'te geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketi nedeniyle, kamusal hizmetlerde çalıştırılmak üzere 200 kişi Karabük İl Özel İdare bünyesinde işe alınacak. Bugün başlayan başvurular, 23 Ağustos’ta sona erecek.

İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü, toplum yararına programlar (TYP) üzerinden başlatacağı program ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Önceki ay içerisinde bölgemize ve özellikle ilimizde meydana gelen sel afeti nedeniyle Müdürlüğümüze sel kapsamında 200 kişilik kontenjan ayrılmış olup, kontenjanlar Karabük İl Özel İdaresi ve ilçelerde çalışmaya yöneliktir.

Programlar 1 Eylül'de başlayacak, 31.12 2022 tarihinde son bulacak ve 4 ay süre ile düzenlenecektir.” 

Başvurular; ALO 170, e-devlet ve eşube.iskur.gov.tr adreslerinden başvurulmak istenen typ portal numarasına göre yapılacak ve son başvuru tarihi 23.08.2022’dir.

Katılım Şartları Neler?
• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
• Kuruma kayıtlı olmak,
• 18 yaşını tamamlamış olmak,
• 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
• Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
• Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).
• Haneye giren gelirler toplamı 1,5 güncel asgari ücreti aşmıyor olmak.

Detaylar ve başvuru: 
https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

 

Editör: Haber Merkezi