SAFRANBOLU BELEDİYESİ SOKAK LAMBALARINA VE OTOBÜS DURAKLARINA YAPIŞTIRILAN TÜRK BAYRAKLARINI KAZITARAK SÖKTÜRMEYE KALKINCA, VATANDAŞ BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ


 

SAFRANBOLULAR, BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY’UN “TÜRK BAYRAKLARINI KAZIYARAK SÖKÜN” TALİMATINA TEPKİ GÖSTERDİLER


 

SAFRANBOLULAR, “NECDET BEY BURAYI LİCE Mİ SANIYOR, KENDİNİ DE TÜRK OLARAK GÖRMÜYOR MU?”


 

bayrak-sbolu-anafoto

Safranbolu Ülkü Ocakları, Diyarbakır, Lice’de yaşanan Bayrak indirme olayına tepki göstermek amacıyla kentin ana caddelerindeki elektrik direklerine ve otobüs duraklarına yapıştırdıkları bayraklar, kazınarak sökülmek istenilince halk büyük tepki gösterdi.

Safranbolu’nun ana caddelerindeki sokak aydınlatma direklerine, otobüs duraklarına ve çeşitli yerlere yapıştırılan, üzerinde İstiklal Marşının iki satırı olan Türk Bayrakları bu sabah saatlerinde Safranbolu Belediyesinin temizlik elemanları tarafından kazınarak sökülmeye başlandı.

Türk Bayraklarını yapıştırıldıkları yerden kazıyarak, parçalayıp söken görevlileri gören vatandaşlar, büyük tepki gösterdi ve bayrakları sökme çalışmalarını yapanları engellediler.

Safranbolu Belediyesinin temizlik görevlileri ile bayrakları söktürmek istemeyen vatandaşlar arasında tartışmalar başlayınca, Polis istenmeyen olaylar olmaması için müdahale etti.

Vatandaşların tepkilerini dindirmeye çalışan Emniyet güçleri, bayrakları söken temizlik görevlilerini olay yerinden uzaklaştırdılar ve bayrak sökme çalışmasını sonlandırdılar.

Bayrakları kazıyarak söken temizlik elemanları ise “Biz ne yapalım. Belediye’den bize bu görevi yapmamızı istediler, biz de talimatları yerine getiriyoruz” dediler.

Bayrakların Safranbolu Belediyesi tarafından sökülmek istendiği için olaya tepki gösteren vatandaşlar ise Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a tepki gösterdiler.

Vatandaşlar “Belediye Başkanı Necdet Aksoy, burayı Diyarbakır mı sanıyor. Kendisini Türk olarak hissetmiyor mu? Türk Bayrağına karşı yapılan bu çirkin saygısızlığa karşı Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u kınıyoruz.” Şeklinde görüş beyan ettiler.

Safranbolu’da yaşanan bu Türk Bayrağına karşı saygısızlık karşısında, Başkan Necdet Aksoy’un da kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniliyor.

 

Editör: Haber Merkezi