AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Karabük'te kadın kooperatifi açılışına katıldı, partililerle ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Yenişehir Mahallesi'nde Kozalak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin açılışına katılan Uygur, AK Parti'nin 20 yıldır kadını her alanda güçlendirmek için birçok yeniliğe imza attığını söyledi.

Toplumun yarısını kadınların oluşturduğuna değinen Uygur, "Kadını yok saydığınızda o toplumun gücünü de yok saymış sayılırsınız. Kadınlarımız nezaketiyle dokundukları her yeri güzelleştiriyorlar. Kadının isterse yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki hayal etsinler ve istesinler. Bizler ön açtığımızda kadının başaramayacağı bir iş yok." diye konuştu.

Uygur, küçük dokunuşlarla kadınların cesaretlendiğini ifade ederek, "Kadın kooperatiflerinin sayısı her ilde her geçen gün artıyor ve çok başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor." dedi.

Konuşmaların ardından Uygur ve protokol üyeleri, dua edildikten sonra açılış kurdelesi kesilerek açılışı yapılan kooperatif binasını gezdi.

Açılışa, Vali Fuat Gürel, AK Parti milletvekilleri Cumhur Ünal ve Metin Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Gündoğdu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Uygur, kentteki programı kapsamında partililerle ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı görüştü.

Editör: Haber Merkezi