Safranbolu Belediyesi tarafından gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve çocuklara eski Türk oyunlarının hatırlatılması amacı ile düzenlenen Geleneksel Türk Çocuk Oyunları çocuk yarışması ve etkinlikleri için kayıtlar alınmaya başladı. 

Safranbolu'nun tarihi kadar eski geleneklerini de koruyan, geçmişi geleceğe bağlayan bir kent olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Yapılacak etkinlik büyüklerimizden bizlere, bizlerden gelecek kuşaklara, onlardan da çocuklarına miras kalacak bir etkinlik olacak" dedi. 

ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUZ

Her fırsatta çocuk ve gençlere olan sevgisini dile getiren Başkan Köse, " Safranbolu Belediyesi olarak her daim eğitime önem veriyoruz. Hatta eğitimde de fırsat eşitliği nden yanayız. Bununla birlikte evlatlarımızın yalnızca ders çalışmalarını evlerine kapanmalarını tabii ki istemiyoruz. Kitap okuyacaklar, oyunlar oynayacaklar kısaca sosyal leşe çekler. Biz belediye olarak geleneklerimizi hatırlatmak ve yaşatmak amacı ve onların hoşça vakit geçirebilecekleri bir çocuk etkinliği düzenliyoruz" diye konuştu. 

Yarışmanın kayıtlarının Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonu'nda yapılacağını, 06  - 13 yaş gurubuna hitap edeceğini hatırlatan Başkan Köse, kayıtların 20 Nisanda sona ereceğini ve dereceye girenlere madalya, tüm katılımcılara da katılım belgesi verileceğini söyledi.