Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik-İş Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’dan, yapımı tamamlanmak üzere olan ve Kardemir kavşağı olarak bilenen projeye ilişkin anlamlı bir çağrı geldi.

Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Karabük’ün girişinde yer alan Kardemir kavşağı projesinin uygun bir yerine emeği, alın terini ve Karabük’ü temsilen Çelik İşçisinin anıtının yapılmasını istedi.

Konuya ilişkin olarak bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Yılmaz şu iafdeleri kullandı; 

“Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, o şehri anlatan simgesel bir anıtı görürsünüz. Yanımız başımızdaki Zonguldak’ta maden emekçilerini temsil eden madenci anıtları şehri süslemektedir. Öte yandan 3 Nisan 1937’de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasıyla, 13 hanelik bir köyden Cumhuriyet Kenti Karabük’ün doğduğu da bir gerçektedir. O gün bugündür de bu şehir, emeğin ve alın terinin adeta başkenti haline gelmiştir. Karabük’ün bir şehre dönüşmesinde emekçilerin payı büyüktür. Karabük denildiğinde herkesin aklına emek ve alın teri gelmektedir. Emeğin başkenti olan bu şehre, en çok da emeği temsil eden bir anıt yakışır. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Karabük’ün de simgesel bir anıtı olmalı ve bu simgesi de emeğin temsilcisi ÇELİK İŞÇİSİ olmalıdır diyoruz.
 
Karabük’ün büyüyüp gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde büyük payı olan çelik işçisine yapılacak bir anıtla fedakarlıklarının karşılığı verilmelidir. KARDEMİR kavşağı olarak adlandırdığımız karayolunun yeniden düzenlenmesi tamamlanmak üzere. Karabük’ün girişi olarak bilinen bu bölgenin uygun bir yerine Karabük’ün simgesi olan Çelik İşçisi anıtının (örneğin işçi bareti) yapılmasını öneriyoruz.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı olarak, Karabük Valiliğimize ile Karabük Belediye Başkanlığımıza böyle bir anıtın yapılması için teklifimizi içeren dilekçemizi de sunduk.”

diyen Yılmaz, bu konuda Karabük kamuoyundan ilgi ve destek beklediklerini ifade etti.

emegin-baskentine-emekcinin-aniti-yakisir-1

Editör: Haber Merkezi