31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin sona ermesinin ardından Safranbolu'da 5 yıldır görevini sürdüren Elif Köse'yi Safranbolu halkı 13.819 oy ile tekrar seçti.

Başkan Köse'nin yüzde 46,09 oyla Belediye Başkanlığında ipini tekrar göğüslemesinin ardından Köse'nin tekrar başkan seçilmesi Misak-i Milli Meydanında büyük bir çoşkuyla kutlandı. Türk bayrakları eşliğinde ve konvoylar halinde Safranbolu sokaklarında halk adeta Köse için sel olup aktı. 

"Doğru, temiz, şeffaf ve adaletli duruş kazandı! Sizlerle beraber bu güzide kenti beş yıl daha yönetecek olmanın haklı gururunu yaşıyorum." diyen Başkan Köse açıklamasına şu ifadeler ile devam etti;

"Bu kutlamayı hep beraber hak ettik teşekkür ederim. Bugün Safranbolu bir tercih yaptı aynı 2019'da olduğu gibi ama 2019'dan daha kararlı daha net bir seçim yaptı. Bugün Safranbolu'da kirli siyaset kaybetti, bugün Safranbolu'da gerçekten sevgi kazandı, hoşgörü kazandı, dostluk kazandı, aslında en önemlisi Safranbolu kazandı. Ben bu kentin yetiştirdiği bir Cumhuriyet kadını olarak bütün kadınlar adına ve bütün Safranbolu adına çok gurur duyuyorum. Bende bu güzel sevgiye layık olmaya çalışacağım çok teşekkür ederim. Safranbolu'da herşey çok güzel oldu ve çok güzel olmaya devam edecek."