Robotex organizasyonu Amerika, Çin, Estonya, Kore, Finlandiya ve daha birçok ülkenin dahil olduğu 22 senelik bir oluşumdur. Türkiye'de ise 2019'dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Robotex, çocuklar ve gençlerin bilim ve teknoloji alanına olan ilgilerini arttırmak ve teknoloji alanında çalışmalar yapmalarını sağlamak vizyonuyla faaliyetlerine devam etmektedir. 

Bölge turnuvalarında başarılı olan yarışmacılar, Antalya'da gerçekleşecek Türkiye Şampiyonası'nın ardından Estonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda yarışmaya hak kazanacaklar.

Unesco Dünya Mirası Şehirleri olan Tallinn ile Safranbolu, tarihi güzellikleriyle Robotik Festivali ROBETEX'de buluşuyor.

Dünyanın en büyük Robotik Festivali ‘ROBOTEX’ 25-26 Mart 2023 tarihlerinde Karabük Bahçeşehir Koleji katkılarıyla Safranbolu'da başlıyor

28 ülkede düzenlenen Dünyanın en büyük Robotik Festivali "Robotex", 2023 sezonunun başlangıcını 25-26 Mart 2023 tarihlerinde Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Robotex Türkiye Karadeniz Bölge Yarışması ilk etapta Samsun'da yapılması planlanmıştı. Unesco Dünya Mirası Şehirleri olan Tallinn ile Safranbolu'yu buluşturmak amacıyla festivalin Karabük'te düzenlenmesi için yoğun çaba gösteren Bahçeşehir Koleji Karabük Kampüsü Kurucusu Erdal AKINCI’nın özverili çalışmaları sonucunda festivalin Karabük'te gerçekleştirilmesi sağlandı.

Festivalin sadece bu yıl Safranbolu'da organize edilmesiyle yetinilmeyip Robotik Festivali ROBOTEX’in Safranbolu'da geleneksel hale getirilmesi sağlanmıştır. Festivalin her yıl geleneksel olarak Safranbolu'da düzenlenecek olması görev alan öğretmenler ve bu alanda hayalleri olan öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Farklı yarışmalar için robotlar yapmak ve son teknolojiyi yansıtan inovasyonları öğrenmek için bir araya gelinen ve Robotik takımların yarıştığı etkinliğin Karabük'te yapılacak olması sevinçle karşılandı.

Robotex Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği her yaştan gencimize Robotik Teknolojiler alanında fırsatlar sunan uluslararası niteliğe sahip bir organizasyondur.

robotex-turkiye-davetiye-1

Editör: Haber Merkezi