iatik-23.01.2013

 
Uğradığı bir suikast sonucunda aramızdan ayrılan ve ülkemizin bugün getirildiği noktada domino taşı etkisi yapan suikastlar zincirinin ilk halkası olan, 1993 yılından günümüze baktığımızda olayların analizini yapabilmek, süreci takip edebilmek, dün ile bugün arasında bağlantı kurarak, yarınlarımızın bize neler getirebileceğini görebilmeyi, anlayabilmeyi  kolaylaştıracağı kanısındayım.

Yazdığı makaleler ve kitaplar ile Türkiye’de siyaset, tarikat ve ticaret bağlantılarını ortaya çıkaran, ülkedeki ilk hayali ticaret tezgâhını (mobilya dosyası), silah kaçakçılığı ve terör olayı bağlantılarını, papa suikastının şifrelerini (papa-mafya-ağca) adlı kitabında, daha sonra (Kürt İslam ayaklanması) kitabında bugünlerin tablosunu çizen ve en sonunda da (Barzani, CIA ve MOSSAD) kitabıyla oynanan büyük oyunu açığa çıkaran Uğur MUMCU, 24 0cak 1993’de katledildi.

Ardından Adnan KAHVECİ, Jandarma Genel Komutanı Or Gn. Eşref BİTLİS, Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL, Sivas Madımak Otelinde yakılan 37 can ve sonrasında devam eden ABD karşıtı söylemlerde bulunan  birçok değer (Fazilet Partisi Milletvekili Bedri İNCETAHTACI ) bugün geldiğimiz sürecin kilometre taşlarıdır.

Bu oyunun sonraki süreci ise önce susurluk olayı, 28 Şubat, sonra çıkarılan ekonomik kriz, ardından gelen 17 Ağustos depremi ve normal seçim sürecine daha 2 yıl varken alınan erken seçim kararı, ardından da Kasım 2002’de başlayan AKP iktidarı…

Tabi ki 1996 yılından başlayarak hazırlanan oyunun baş aktörleri, ABD Elçisiyle ve Dışişleri Bakanıyla yapılan görüşmeler, verilen taahhütler karşılığı alınan destek sözleri.

Bu ve benzeri cinayetlerin, suikastların, failleri bulun(A)madı ve davalar zamanaşımından birer birer düşüyor.

Ey okuyucu, bu olaylar ve yaklaşık 20 yılın özeti, bize aslında bugünleri haber veriyordu, anlayamadık.

Okumadık, araştırmadık ve sorgulamadık. Şimdi bize düşen olay şudur ki;

Bu sürecin devamını yaşadığımız şu günlerde, olup biten her şey ABD’nin yıllar önce yazıp, planlayıp, sahneye koyduğu bir senaryodur. Bu senaryoda, senin bütün kahramanların birer, birer itibarsızlaştırılacak, sap ile saman karışacak, kötüler iyi gösterilecek, sesi çıkan susturulacak ve senin geleceğin adına birilerinin karar vermesi sağlanacaktır.

Şimdi…

20 yıl geriye dön, oku öğren ve bugüne bak, sonrada geldiğimiz savaş ortamını, ülkeye gelen NATO askerlerini, balyoz ve Ergenekon davalarını, askeri casusluk, kozmik oda ve Deniz Kuvvetlerindeki birçok olay bahanesiyle  Silivri’ye ve Hasdal’a hapsedilenleri tekrar düşün, bugünü iyi analiz edersen, yarını göreceksin.

Bu ülkenin bekası için, tam bağımsızlığı için, emperyalizme karşı mücadele veren, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Uğur Mumcu nezdinde tüm aydınlanma savaşçılarını saygıyla selamlıyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum…

Editör: Haber Merkezi