Güncel

DİKTATÖR BAŞKAN

AK Parti Belediye Meclis Sözcüsü Nedim Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi Diktatörlük ile su

Abone Ol

AK Parti Belediye Meclis Sözcüsü Nedim Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi Diktatörlük ile suçladı.


 

Nedim Yılmaz “Burası Muz Cumhuriyeti değil, Sayın Başkan Belediye Meclisi üzerinde baskı kurma çalışmalarından vaz geçsin ve kendine biraz çeki düzen versin”


 



AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Sözcüsü Nedim Yılmaz Parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. İnşaat ve Ticarethane su ücretlerinin 7 TL’den 4.5 TL’ye çekilmesi ile açıklama yapan Nedim Yılmaz şu açıklamalarda bulundu;

“Su zammı üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor ve Belediye Meclisi üzerinde baskı kurulmak isteniliyor. Ticarethanelere ve inşaatlarda kullanılan suya yapılan zammın AK Parti’nin yaptığı bir zam olarak lanse edilmeye çalışıldı. Sayın Başkan, meskenlerde suya %10 indirim ve ticarethanelerin kullandığı suyun %100 zam yapılması teklifini geçtiğimiz ayki Belediye Meclisinde getirilmiş ve oylama sonucu gerçekleşmişti. Daha sonra yapılan bu zammın fazla olduğunu ifade ederek Bütçe, Plan Komisyonunda tekrar görüşülmesini AK Partili Meclis Üyeleri olarak istedik. Komisyonda 7 TL olan ticarethane suyunun 6 TL olmasını Başkan Rafet Vergili istemiş, Belediye Meclis toplantısında ise biz AK Partili üyeler olarak halkın beklentisinin bu olmadığını belirterek 4.5 TL’ye düşmesini istedik. Teklifimiz üzerine oylama yapılarak meclisten geçti.”

 

BAŞKAN BELEDİYE MECLİSİNE TEHDİTLER SAVURDU

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin su zammının 4.5 TL2ye indirilmesi teklifinden sonra tüm belediye meclisine tehditler savurduğunu ifade eden Nedim Yılmaz “Sayın Vergili köşeye sıkıştığı zaman Belediye Meclisinde de, Komisyonlarda da AK Parti’nin fazlalığından bahsederek, ‘istediğimiz kararları çıkarmakta zorlanıyoruz’ diyor ve siyaset yapıyor. Ama öbür taraftan da Belediye Meclisine her tülü tehditleri savurmaktan kendini alamıyor. Toplantıyı terk etmeden önce, tüm Meclisi kast ederek ‘ Bundan sonra göreceksiniz siz. Hiçbir komisyon raporunu meclisten geçirtmeyeceğim.’ Diyerek Karabük Belediye Meclisini adeta tehdit etmiştir. Biz AK Parti Belediye Meclis üyeleri olarak, Belediye Başkanının değil, Karabük halkının beklentileri doğrultusunda hareket ederiz.” Diye konuştu.

 

BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

Başkan Vergili’nin kendisini herkesin üstünde gördüğünü de iddia eden Nedim Yılmaz “Sayın Başkan, kendi istediği tekliflerin meclisten geçmemesi üzerine sinirleniyor, tehditler savuruyor ve demokratik davranmıyor. Bütün Belediye meclis üyeleri Başkan’ın bu tavrı yüzünden birbirine düşmen oldu. Tehditler ve baskılardan vaz geçmeli. Burası Muz Cumhuriyeti değil. Sayın Başkan kamuoyunu germekten vazgeçmeli ve kendine bir çeki düzen vermelidir. Milli şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’un biz dizelerini buradan söyleyerek, başkana ithaf etmek istiyorum; Sanmayın mazlum bir koyunum, Kesilir ama çekmeye gelmez boynum” diye konuştu.



BAŞKAN DİKTATÖRLÜK KURMAK İSTİYOR

Bir basın mensubunun “Başkan Rafet Vergili ben ne komisyon, ne belediye meclisi tanımam, ben halkı tanırım, açıklamasında bulundu, yorumunuz ne olacak?” sorusuna cevap veren Nedim Yılmaz;

“Sayın Başkan kendisine küçük bir diktatörlük kurmaya çalışıyor anlaşılan. Halkın seçtiği kişileri tanımamak, halkı da tanımamak demektir. Böyle saçmalık mı olur. Belediye Meclisleri ülkemizin en küçük demokratik meclisleridir. Sen, Belediye Meclisini falan tanımıyorum dersen, adama sorarlar. ‘Başkanı seçen halk,  Belediye Meclis Üyelerini de seçmiştir.’ Diye. Sayın Rafet Vergili kendini toparlayıp, çeki düzen vermelidir.” Dedi.

 

TİCARETHANE SUYUNU 3.5 TL’YE DE İNDİREBİLİRİZ

Başkan Rafet Vergili’nin 7 TL olan ticarethane ve inşaat kullanım su ücretinin 4.5 TL’ye inmesinden sonra, 3.5 TL’ye indirilmesi için Meclise geri götüreceğini, gerekirse hukuksal süreç başlatacağının hatırlatılması üzerine AK Parti Belediye Meclis Sözcüsü Nedim Yılmaz “Sayın Başkan hesabını yapmıştır, Belediyeyi zarara uğratmaz herhalde. Meclise getirsin 4.5 TL’ye inen su zammını, seve seve 3.5 TL’ye de indiririz. Ama bu zammın %100 olmasını isteyen kendisi şimdi tüm zammı almaya karar veren kendisi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.” Dedi.

 

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ

31 Kişilik Karabük Belediye Meclisinin, partilere göre dağılımı şöyle; AK Parti; 19, MHP; 11 ve DP;1 Belediye Meclis Üyesine sahip.

 
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }