Deva Partisi Karabük İl Başkanlığında yapılan basın toplantısı ile Milletvekili Aday Adayları açıklandı.

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Deva Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylarını açıkladı.

Karabük Milletvekili Aday Adayları Mustafa Hızarcıoğlu, Dr. Cemal Mızrak ve Ufuk Nalbant’ın olduğu Deva Partisinde aday adayları da kısa birer konuşma yaparak kendilerini tanıttılar.

İlk konuşmayı yapan Aday Adayı Mustafa Hızarcıoğlu, “Karabük Demir Çelik Fabrikaları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile İsmet Paşa temellerini attığı Türkiye'nin ilk ağır sanayisi fabrikalar kuran fabrika olmasına rağmen ne Kardemir’imiz nede Karabük'ümüz nede ilçelerimiz yeterli gelişmeyi sağlayamamıştır.

Eskipazar ilçemize söz verilip hatta tabelası dikilen metal ve metal ürünleri organize sanayi bölgesine iki seçimdir çivi bile çakılmamıştır. Özelleştirme ile atıl duruma gelen kereste fabrikası ahşap ürünler üreten geniş kapsamlı bir entegre tesise dönüştürülmeli veya içinden demiryolu geçtiği için Kardemir’e bağlanıp boru profil ürünler üretilmelidir.” Diye konuştu.

Karabük’te yarım asıra yakındır Doktorluk yapan Cemal Mızrak ise “Safranbolu'daki menfaat çetelerinin iftiraları yüzünden Karabük'e tayinim çıkarıldı. Karabük'te Safranbolu'da olduğu gibi sabah 8 akşam 8 12 saat çalışmama rağmen çalışmalarım göz ardı edilerek ve benim sözüm dinlenmeyerek 3. sene sonunda sözleşmem uzatılmayarak mecburi olarak emekliye ayrıldım. Ben Karabük'e canımı verdim, 19 sene hiç uyumadım, canımı dişime taktım. Karşılığını Sağlık Bakanlığına ulaşamayarak gördüm. Karabük'te sağlık sorunları çok büyük. Her türlü imkânları olmasına rağmen bir avuç menfaatperestin elinin altındadır. Onlardan bu halkın kurtulması lazımdır. Bende sizi kurtarmak için elimden gelen yardımı yapacağım.” Şeklinde konuştu.

Son konuşmayı yapan Milletvekili Aday Adayı Ufuk Nalbant ise “Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz son yıllarda etkisini giderek artıran bir ekonomik krizin içerisinde bulunmaktadır. Maalesef insanımızın büyük bölümü bu krizi derinden hissetmektedir. Fiyat artışları bir türlü önlenememekte, maaş artışları ise fiyat artışlarına bir türlü yetişememektedir. Yurdun farklı köselerinde ucuza satılan ürünlere ilişkin kuyruk manzaraları, çöplerden yiyecek arayan insan manzaraları maalesef günümüzde sıradan hale gelmiş bulunmaktadır. Bunun temelinde ise yanlış ekonomi politikaları yatmaktadır.” Dedi.

Deva Partisi'nin 14 Mayıs Seçimlerine muhtemel bu üçlü ile seçime girmesi bekleniliyor.