AK Parti Yenice Belediye Başkan Adayı Coşkun Güven, 1 Nisan'dan sonra Yenice'de işsiz genç kalmaması için adeta seferberlik başlatacaklarını belirtti.

Güven, ayrıca Yenice Ağaç ve Ağaç Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin de kendi Belediye Başkanlığı döneminde faaliyete sokulacağını belirterek, artık Yenice'nin göç vermeyeceğini ifade etti.

Coşkun Güven yaptığı açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

"Bizim olmazsa olmaz dediğimiz projelerimizin başında Yenice Ağaç ve Ağaç Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi geliyor. Nedeni de bizim Yenice'deki olası işsizliğimizin azaltılması, istihdamın artırılması ve varsa göçümüzün bundan sonraki süreçte durdurularak, bundan önce il dışında çalışanları da tekrar ilçemize, ilçemizin nüfusunu artırmaya yönelik çalışmaların içerisinde bulunmak. Benim projesel bazda kurgularımın tamamen üzerine kurduğum hususlardan bir tanesi istihdam ve işsizlikle mücadele idi. Bunun da birinci ayağı Yenice'de ki organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesi. Ben beş yıllık süreç içerisinde olmazsa olmaz bu projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum. Biz bu sayede hem açacağımız iş kapısı Meslek Eğitim ve Beceri İş Geliştirme Merkezinde nitelik kazandırdığımız gençlerimizi organize sanayide yatırım yapacak işletmelerle buluşturarak bir nevi özel istihdam bürosu gibi bir çalışma sistemi içerisinde olacak belediye. Klasik belediyecilik anlayışından çıkartılarak belediye, iş verenimiz diyecek ki "Bize bu vasıflarda personel lazım, Yenice'de bulmakta yardımcı olun." Çalışmak isteyen gencimiz de diyecek ki "Biz sizdeki Meslek Eğitim ve Beceri Geliştirme Merkezimizde kendimize nitelik kazandırmak istiyoruz. Bu mesleki eğitim çalışmalarında bulunmak istiyoruz." Bizde iki tarafı buluşturarak, bir özel istihdam ofisi gibi çalışarak Yenicemiz deki işsizlik sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Sizin de bahsettiğiniz gibi önemli projelerimizden bir tanesi, olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesi artık açıldı mı, açılacak mı, yapılacak mı, belediye ne yapacak demeden, merkezi iktidarımızın da desteğini arkamıza alarak biz 1 Nisan'dan itibaren diğer birkaç ana projemizle beraber organize sanayi bölgemizin açılmasıyla ilgili bütün sorumluluklarımızı belediye olarak gerçekleştireceğiz.Ve en kısa sürede oradaki alanları yer tahsislerini yaparak yatırımcıya diyeceğiz ki "Buyurun." Bu şekilde Yenice'de ki geleceğe yönelik istihdamı sağlamış olacağız. Bizim hedefimiz 500 kadın, erkek ve engellimizi istihdam edilebilir bir organize sanayi bölgesi yapmak olacak."

Editör: Haber Merkezi