AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal bu gün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bir ses kaydını dinletti. Ses kaydına göre Vergili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiriyor.

Vergili, söz konusu ses kaydının 7-8 yıl önce özel bir sohbette gizlice alınan bir ses kaydı olduğunu ifade ederek, Ergün Başkaya’nın canlı yayınında şu açıklamayı yaptı;

“Çok eskiden alınmış bir ses kaydı. Gizli olarak alınmış bir ses kaydı, siyasi kaydı bir sohbet anında. O tarihte Süleyman Soylu Beyefendinin Tayyip Erdoğan Bey için söylediği lafları alsın, kasetleri oynatsın. Numan Kurtulmuş Bey’in söylemiş olduğu kasetleri alsın bir oynatsın neler söylüyorlarmış. Şu anda hükümetin içerisindeki en önemli adamlar bunlar. Biz o tarihte söylemişiz, sonra ne oldu? Cumhurbaşkanımız buraya geldiği zaman ben en iyi şekilde ağırladım. Hatta bizim partimizle çok gergin günler yaşadığı halde ki ben Cumhurbaşkanına en ufak bir saygısızlık yapmadım. 15 Temmuz akşamında da sokaklara ilk çıkan insanlardan biri de benim. Biz şu kelimeyi söyledik, ‘Bizim askere teslim edecek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yok.’ Dedik. Biz ne zaman neyin yanında olacağımızı çok iyi biliyoruz.

O gün öyle bir konuşma yapmış olabilirim. Şimdi kalkmış buna mı sığınıyor yani? Kalkıp ta AK Partili arkadaşlarımızı bununla mı ikna edecek? 15 Temmuz akşamı peki ne oldu? Rafet Vergili neredeydi? Her yerdeydi Karabük’te. Ve ilk çıkışı yapan benimdir. Yerel TV kanallarımızda bugün kaydımız da vardır. Televizyondaki konuşmam da vardır. Aynen bu cümleyi söylemişimdir; ‘Bizim askere teslim edecek Cumhurbaşkanımız da yok, Başbakanımız da yok.’ Biz neyi ne zaman söyleyeceğimizi iyi biliriz. Onların arkasına sığınmasına gerek yok. O evvela cumhuriyet mitinglerinin hesabını versin. Bizde öyle riyakarlık yok. Bugün oyduk, yarın buyduk diye bir olay yok. Aynı dediğim gibi, Süleyman Soylu Bey’in konuştuklarını bulsun yayınlasın, Numan Kurtulmuş Bey’in konuştuklarını alsın yayınlasın. Bakalım benim sözlerim mi daha ağır, onların sözleri mi, daha ağır?

Siyasetin içerisinden gelmediği için hangi argümanı ne zaman kullanacağını bilmeyen bir arkadaş. Ve 3 yıl boyunca da Karabük’e hiçbir faydası olmamış, yalnız kendisi çift maaş almasıyla ilgili kanun tasarısı çıkarttırmış. Şimdi şehitlerle, gazilerle ilgili konuşmasını bilmiyor. Adam bir şeyi savunurken kendini tamamen dağıtmış. Hiç değilse birinden siyasi destek iste kardeşim. Çok zorlanıyorsan psikolojik bir destek al. Neyi nerede konuştuğunu bil. Şimdi kalkmış siyaset yapıyor. Ne olacak ki, bu onun sonu zaten. 31 Mart akşamı Burhanettin Uysal diye biri yok Karabük’te. O sanıyor ki Karabük’te yine rektör olurum diyor. Bakalım olabilecek mi? Sonra hükümet bir yerde rektör olurum diyor. Başarılı rektördüm diyor. Hükümet bunları çok iyi değerlendirir. Devlet beni de onu da çok iyi değerlendirir yani.”

Editör: Haber Merkezi