Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanlığından geçtiğimiz günlerde Milletvekili adaylığı için istifa eden Abdullah Çakır, Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

“26 Aralık'a kadar Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda il başkanları, ilçe başkanları ve il ve ilçe yöneticileri yani parti içerisinde seçimle gelip aday adayı olmak isteyenlerin istifası istendi. Bu çerçevede 40 il başkanı arkadaşımız, ilçe başkanı arkadaşlarımız il ve ilçe yönetici arkadaşlarımız istifasını verdi. Bundan sonraki süreçte genel merkezimizin alacağı kararlar doğrultusunda aday belirleme yöntemleri belirlenecek. Bizim duyduğumuz, konuşulan bazı illerde ittifak olacak 2 veya 3 milletvekili çıkan yerlerde ittifak olacağı bazı illerde de her partinin kendi listesiyle çıkacağı duyumları var. Bu konuda karar ve yetki genel merkezindir biz her zaman söylüyoruz genel merkezin alacağı karar hepimizi bağlar genel merkez ne karar alırsa bizde o karar doğrultusunda çalışacağız.” Şeklinde bilgiler veren CHP’li Çakır, hedeflerinin iktidar olduğunu ifade ederek, açıklamalarına şöyle devam etti;

2023’De İktidar Olacağız

Karabük'te beklenilenin çok üstünde oy alacaklarını belirten Abdullah Çakır, CHP'nin her geçen seçimde oyunu çoğalttığına dikkatleri çekti ve açıklamalarına şöyle devam etti;

“Ben 2017'de İl Başkanı olmuştum. O gün ilk açıklamamızda mazbatayı aldığım zaman, ‘biz artık kazanacağız, kazanmalıyız, Karabük'te bizi izlemeye devam edin’ demiştim. 2018'de ittifakla da olsa Karabük'te bir Milletvekili çıkardık. 2019'da da Safranbolu Belediyesini aldık. Her seçimden sonra yaptığımız kongreden sonra benim söylemiş olduğum ‘bizi izlemeye devam edin’ söylemi devam etmişti. Şu anda da aynı şeyi söylüyorum. Karabük'te, Cumhuriyet Halk Partisi 5 yıldır sürekli üzerine koyarak, oylarını artırmaya devam ediyor. 2015 Kasım seçimlerinde oy oranımız yüzde 15 ila 25 iken Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye genelinde oyu yüzde 25 'den 22'ye düşmüştü. 2018 Seçimlerinde ülke geneli oyu 3 puan düşmüşken, biz Karabük'te oyumuzu 1,7 artırarak ittifakla da olsa bir milletvekili çıkarmıştık.

Artık bizi yüzde 10'lu rakamlar tatmin etmiyor. Bir üstü yüzde 20'li rakamlar, genel merkezimizin Türkiye ortalaması ne alıyorsa biz onu almak istiyoruz. Hedefimiz o, buda nedir ortalama 25 ila 30 Karabük'te, Cumhuriyet Halk Partisinin oy alacağına inanıyorum. Anketlere baktığımızda gerek bizim yaptığımız gerek diğer siyasi partilerin yaptığı anketlerde Cumhuriyet Halk Partisinin oy oranı şuanda Karabük'te yüzde 20'lerin çok çok üstüne çıkmış durumda. Bu hedefler doğrultusunda partimizi daha da ileriye getirecek, 1'inci parti yapacak, nasıl yapılacak konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ben bir takım oyuncusuyum. 2011 yılından beri bu parti içinde ilçe başkanlığından, il sekreterliğine ve il başkanlığına kadar 11 yıldır bu süreçte aktif olarak görev yapıyorum. Partim bana nerede, ne görev vermişse ben her zaman bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. 2023 seçimlerinde de partim bana ne görev verirse, takımın içerisinde bana nerde görev verilirse en iyi şekilde partinin başarılı olması için mücadeleme devam edeceğim. Hiçbir zaman partimizin vereceği bir göreve karşı bizim ne tepkimiz olabilir, sadece bizim desteğimiz olabilir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde neden siyaset yaptığımı çok iyi bilenlerdenim. İlk Safranbolu'da ilçe başkanı olduğum zaman soruyorlardı ‘hedefin ne’ diyorlardı. Bir ilçe başkanının en büyük hedefi ilçe belediyesini almaktır. 2014'te maalesef alamadık ama 2019'da almıştık, ondan sonra sorduklarında ben hep şunu söylüyordum Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyen parti. Biz iktidar olacağız demiştim. Emin olun 2023'te bu hayalimizde gerçekleşecek. Biz 2023'te ittifak ortaklarımızla birlikte iktidar olacağız.”

13 Milyon Emekliyi %25 Zamla Enflasyona Ezdirdiler

CHP Karabük Milletvekili Aday Adayı Abdullah Çakır, emekliye ve memura verilen %25 zam oranını da değerlendirdi.

Kendisinin de bir emekli olduğunu ifade eden Çakır “Sayın Cumhurbaşkanı asgari ücret konusunda patronlara bir baskı yapmıştı, 8 Bin 506 Lira gibi bir fiyat çıkmıştı. Asgari ücret devletin işçiye ödediği değil, iş verenin ödediği bir paraydı. 8 bin 500 konusunda ortak bir anlaşmaya varmışlardı. İş verenlere teşekkür etmişti. Ama 13 Milyon emekli yüzde 25'den sonra Cumhurbaşkanımıza teşekkür edeceğini hiç düşünmüyorum. Gerçekten kimsenin beklemediği bir rakam. Türkiye'de emeklinin 5 Bin Lira ve altında aldığı maaş, milyonlarca emeklinin en alt seviye diye 3 Bin 500 Liraya olduğu bir ortamda yüzde 25'le o insanların nasıl geçinebileceğini kamuoyunun taktirine sunuyorum.

Gerçekten emeklinin durumu çok kötü. Herkes daha yüksek rakamlar bekliyordu. Ben buradan emeklilerimize rahatlıkla şunu söyleyebilirim; Cumhuriyet Halk Partinin, Millet İttifakının iktidar olacağı bir ortamda, altını çizerek söylüyorum, en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olacak. Rakam telaffuz etmiyoruz. Emeklilerimize biraz sabır diyorum, seçimler zamanında veya şu anda 30 Nisan olarak konuşuluyor, emeklilerimiz hiç merak etmesin. Cumhuriyet Halk Partisi, Bay Kemal verdiği sözü tutar. En düşük emekli maaşını asgari ücret düzeyine çekeceğine inanıyorum.

Yıllardır devlet memuru olarak çalıştım. Emekli sandığından emekliyim, 1'in 4'üne kadar geldim. Şu anda emekli sandığından emekli olmuş arkadaşlar bile asgari ücretin altında kaldı. Emekli maaşları açlık sınırının 8 bin 400 lira olduğu bir ülkede, asgari ücretin 8 bin 500'e çıkarıldığı bir ortamda yüzde 25 zamla onları açlığa mahkum etmektedir diyorum. Ama yine onlara çağrıda bulunmak istiyorum, en kötü Haziran ayında yapılacak bir seçim var. Emeklilere şu garantiyi veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisinin programında da olacak en düşük emekli maaşı, asgari ücret düzeyinde olacak. Buda şu anda 8 bin 500 liradır. Emekliye Bay Kemal'in sözü olarak veriyorum biraz sabretsinler.” Diye konuştu.

CHP İçinde En İddialı Adayım

CHP’nin Karabük’te milletvekili olmayı düşünen isimler arasında kendisinin en iddialı kişi olduğunu belirten Abdullah Çakır, olası bir adaylığında çok yüksek oy alacağını ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ben bu konuda diğerlerinden daha da iddialıyım. Diğer arkadaşlarımızın çoğu geçmişte aday olmuşlardır. Aday olduklarında aldıkları oylarda bellidir. Ben ilk defa aday olacağım, ilk defa Milletvekili aday adayı olarak yola çıktım. 11 yıllık süreç içerisinde partimin verdiği her görevi yerine getirdim. Bu konuda da en iddialı benim diyorum. Ben kendimi öyle görüyorum. Diğer kesimlerden de Abdullah Çakır olarak, geçmişteki hizmetlerimden dolayı nereye gidersem gideyim eskiden kalma muhakkak tanıdıklarımız çıkıyor. Özellikle aday adaylığım sürecinde sonra o kadar beklemiyordum desem yeridir, inanılmaz telefonlar aldım, inanılmaz destek mesajları aldım, beni son derece mutlu etti. Beni bizzat arayan, destek veren tüm Karabük halkına teşekkür ediyorum. O sandık geldiği zaman ne kadar oy alacağımızı ne olacağını hep beraber göreceğiz. Genel Başkanımızın dediği gibi ‘Geliyor Gelmekte Olan’ biz iktidara geliyoruz."

abdullah-cakir-yuzde-25-le-emekliyi-ezdiler-1

Editör: Ergün Başkaya